Foto: F64

Latvijas hokeja izlase svētdien pārbaudes spēlē ar rezultātu 0:2 zaudēja Kanādas olimpiskajai valstsvienībai, kas Rīgā gatavojas gaidāmajām Phjončhanas spēlēm.

Kanādas izlase pirmos vārtus šajā mačā guva jau trešajā minūtē, kad pēc Marka Andrē Granjāni uzmetiena ripa ielidoja vārtos. Šī mača vidū rezultāts kļuva 0:2 – Dereks Rojs lieliski piespēlēja Metam Robinsonam, kurš teicami apspēlēja Latvijas vārtsargu Elvi Merzļikinu.

Šajā mačā Merzļikins atvairīja 21 no 23 pretinieku metieniem, bet Latvijas izlasei nepietika ar 27 metieniem, lai "atslēgtu" Kanādas vārtus.

Pēc pamatlaika treniņu nolūkos izlases izspēlēja pagarinājumu. Kanādas izlase tajā uzvarēja ar rezultātu 3:1. Latvijai vārtus guva Ņikita Jevpalovs, bet Kanādas izlasē precīzi meta Dereks Rojs, Čejs Genovejs un Brendons Kozuns.

Savukārt treniņu pēcspēles metienos Latvijas izlase bija pārāka ar 2:1, "bullīšus" realizējot Gunāram Skvorcovam un Jevpalovam. Kanādai precīzs bija Rojs.

Kanādas hokeja izlase savu noslēdzošo treniņnometni pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm aizvada Rīgā, trenējoties "Inbox.lv" ledushallē. Otrdien Kanāda spēlēs pret Baltkrievijas izlasi. Kanādieši olimpiskajās spēlēs cīnīsies A grupā ar Čehijas, Šveices un Dienvidkorejas valstsvienībām.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!