Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc pārbaudes spēles ar Kanādas olimpisko valstsvienību izcēla pretinieku līmeni un vērtīgo pieredzi, ko šajā mačā ieguvuši jaunie Latvijas komandas spēlētāji.

Kā ziņojām, pārbaudes spēle "Arēnā Rīga" noslēdzās ar Kanādas olimpiskās izlases "sauso" uzvaru ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0).

"Pirmajās 10 minūtēs mēs skatījāmies uz viņiem, tad jau paši sākam spēlēt. Šis mačs bija lieliska pieredze, abas komandas spēlēja no sirds," pēcspēles preses konferencē uzsvēra Hārtlijs. "Atmosfēra bija gandrīz kā izslēgšanas spēlēs. Jaunie hokejisti varēja iegūt priekšstatu par Kanādas hokeju, iespaidu par Nacionālās Hokeja līgas spēli – ātrums, ripas novietojums, piespēles, komunikācija starp spēlētājiem. Mēs maz komunicējam ar komandas biedriem, teicu: skatieties, klausieties!"

"Sagādājām labu pretsparu, un spēle beigās bija diezgan līdzīga," savu novērtējumu pabeidz Hārtlijs.

Latvijas izlases treneris uzteica vārtsarga Elvja Merzļikina attieksmi – hokejists pirms šīs spēles bija aizvadījis divās dienās divus mačus Šveices čempionātā, taču ieradās Rīgā un pieprasīja iespēju stāvēt vārtos arī mačā pret Kanādu. "Nešaubījos, ka Elvis vārtos aizvadīs visas 60 minūtes," teica Hārtlijs. "Tas ir veids, kā norūdīt spēlētāja raksturu, turklāt viņš pats gribēja stāvēt vārtos."

Kanādas hokeja izlases galvenais treneris Villijs Dežardēns pateicās Latvijas komandai par spēli, kas ļāva kanādiešiem labāk sagatavoties gaidāmajam olimpiskajam turnīram. "Spēle bija lieliska, abas komandas strādāja ar pilnu atdevi, mums šis bija labs treniņš, laba pieredze," teica kanādiešu treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!