Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" līdzjutēji ir saniknoti par kluba īpašnieka, kanādiešu miljardiera Eižena Meļņika attieksmi pret faniem un publiski pieprasa viņu pārdot to, vēsta vietējie mediji.

"Senators" atbalstītājs Spensers Kalagans Otavā ir noīrējis četrus reklāmas plakātus, kuros ievietots uzsaukums ar tēmturi "MelnykOut" ("Melņiku prom") un norādīts, ka šo reklāmu apmaksājuši līdzjutēji. Tie izīrēti uz divām nedēļā, bet 2. aprīlī parādīsies vēl piektais plakāts.

"Es gribu parādīt, ka mēs mīlam savu komandu un atbalstām to gan priekos, gan bēdās. Ko mēs negribam darīt, tad tas ir atbalstīt organizāciju, kas zaudējusi saistību ar faniem un sabiedrību," izdevums "Ottawa Citizen" citē Kalaganu.

Eižens Meļņiks ir Toronto dzimis uzņēmējs, kurš darbojas farmācijas biznesā un dzīvo Barbadosā. 2017. gadā viņš Kanādas 100 bagātāko personu sarakstā tika ierindots 79. vietā. Meļņika īpašumu vērtība tiek lēsta uz 1,21 miljardiem dolāru.

Otavas "Senators" viņš iegādājās 2003. gadā. Kluba vērtība 2016. gada beigās bija 355 miljoni dolāru, un Meļņiks vairākkārt uzsvēris, ka negrasās pārdot "Senators". Viņam pieder arī komandas spēļu arēna, kas 2012. gadā uzņēma NHL Zvaigžņu spēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!