Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases treniņnometnei, gatavojoties pasaules čempionātam, nepievienosies pieredzējušais uzbrucējs Jānis Sprukts, kurš pēc sezonas beigām veicis operāciju, viņš pastāstīja portālam "sportacentrs.com".

Sprukts stāstīja, ka Latvijas čempionāta finālā savainoja plecu, un tam bija nepieciešama operācija. "Apzinājos, ka tādam līmenim ar savainojumu neesmu gatavs, tāpēc operāciju neatliku,'' skaidroja 36 gadus vecais Sprukts.

Iepriekš Sprukts bija atklājis, ka Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs esot vēlējies, lai viņš pievienojas treniņiem ar valstsvienību.

Sprukts kopumā piedalījies 12 pasaules čempionātos, tostarp arī pērn, kad Latvijas izlasē sešos mačos izcēlās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Aizvadītajā sezonā Latvijas kluba "Kurbads" sastāvā Sprukts 22 mačos atzīmējās ar 12 vārtiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm, savukārt deviņos "play-off" mačos viņa kontā trīs vārti un sešas piespēles. Viņš ar "Kurbads" kļuva par Latvijas čempionu.

Latvijas izlasei šogad jau atteikuši Kaspars Daugaviņš, Lauris Dārziņš un Jānis Kalniņš, tāpat ir šaubas par Artūra Kuldas gatavību spēlēs pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!