Amerikas hokeja līgas (AHL) regulārajā čempionātā trešdien divus vārtus guva 20 gadus vecais Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers, palīdzot Sanhosē "Barracuda" ar 4:0 pieveikt Sandiego "Gulls".

Balcers marta vidū ar rezultativitātes punktiem izcēlās vairākās spēlēs, bet tad septiņos mačos tika tikai pie viena punkta. Tagad nelielo "sausuma" periodu uzbrucējs pārtraucis ar diviem "goliem", turklāt viņu atzina par spēles spožāko zvaigzni. Otrā perioda vidū Balcers panāca 3:0, bet pēdējā trešdaļā guva savas komandas ceturtos vārtus. Visā mačā viņa kontā divi metieni pa vārtiem un lietderības koeficients "+2".


Šajā sezonā Balcers, kuram 8. aprīlī apritēs 21 gads, šajā sezonā 62 spēlēs guvis 20 vārtus un izdarījis 23 rezultatīvas piespēles. Viņa kontā arī 10 soda minūtes, bet hokejista lietderības koeficients šajos mačos bijis negatīvs "-12". Balcers savā pirmajā sezonā AHL pārliecinoši ir rezultatīvākais savā komandā un astotais rezultatīvākais debitants visā līgā.


Citā mačā ne pārāk sekmīgi gāja vārtsargam Matīsam Edmundam Kivleniekam, kura pārstāvētā komanda Klīvlendas "Monsters" ar 3:6 piekāpās Milvoki "Admirals". Latviešu vārtu vīrs pirmajā periodā ielaida četrus vārtus, atvairot 11 no 15 metieniem, un pēc nospēlētām 20 minūtēm tika nomainīts.

Abu latviešu pārtsāvētās komandas atrodas AHL Rietumu konferences lejasgalā un nepiedalīsies Kaldera kausa izcīņā. Rietumu konferencē priekšpēdējā ar 66 punktiem ir "Barracuda", bet "Monsters" ir desmit punkti mazāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!