Foto: RIA Novosti/Scanpix
Graujošu uzvaru U-18 pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas ceturtajā spēlē piektdien Rīgā izcīnīja Kazahstānas izlase, kas ar 7:1 (3:0, 1:0, 3:1) uzvarēja vienaudžus no Slovēnijas.

Jau pēc pirmās trešdaļas kazahi bija izvirzījušies vadībā ar 3:0, un pēc trešajiem zaudētajiem vārtiem Valu Usniku nomainīja otrs Slovēnijas izlases vārtsargs Nejcs Zagars. Viņš kapitulēja trešās trešdaļas vidū, kad kazahi palielināja pārsvaru līdz četriem vārtiem. Kad rezultāts bija 6:0 Kazahstānas izlases labā, "goda vārtus" izdevās gūt arī Slovēnijai, taču kazahi neapstājās un vēl reizi pārspēja Zagaru.

Ar diviem vārtiem šai mačā izcēlās Vladislavs Saiko un Maksims Musorovs, pa reizei Slovēnijas izlases vārtsargu pārspēja Andrejs Bujaļskis, Iļja Ņesterovs un Oļegs Boiko. Vienīgos vārtus Slovēnijas izlases labā guva Anže Prostors.

Kazahstānas izlasei šī bija otrā uzvara četrās spēlēs un grupas kopvērtējumā tā saglabā trešo vietu. Kā zināms, līderu godā ir mājinieki, Latvijas U-18 izlase, kas uzvarējuši visās trijās aizvadītajās spēlēs.

Vienīgo ceļazīmi uz elites divīziju izcīnīs tikai A grupas uzvarētāji. To jau šovakar var nodrošināt Latvijas izlase, ja vakara spēlē uzvarēs Dānijas U-18 komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!