Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē izbraukumā ar rezultātu 1:4 (0:0, 1:3, 0:1) piekāpās Sentluisas "Blues".

Girgensons šajā mačā spēlēja ceturtajā virknējumā kopā ar Johanu Larsonu un Vladimiru Sobotku. Latvietis laukumā pavadīja 14:03 minūtes, no kurām 46 sekundes nospēlēja mazākumā. Šajā laikā viņš pielietoja divus spēka paņēmienus un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Otrajā periodā deviņu minūšu laikā "Blues" komanda guva trīs vārtus pēc kārtas, precīzi metot Robertam Tomasam, Džejam Bouvmīsteram un Petam Marūnam. Džeks Eikels vienus vārtus "Sabres" vienībai atspēlēja, bet trešajā periodā Raiens O'Reilijs panāca rezultātu 4:1 "Blues" labā.

O'Reilijam šī bija pirmā spēlē pret savu bijušo komandu. Vasarā viņš maiņas darījumā nonāca Sentluisā, bet "Sabres" no "Blues" ieguva Sobotku, Teidžu Tompsonu un Patriku Berglundu.

"Sabres" ar 47 punktiem 38 spēlēs NHL Austrumu konferences kopvērtējumā ierindojas piektajā vietā, savukārt "Blues" ar 34 punktiem 35 spēlēs atrodami 12. vietā Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!