Foto: AP/Scanpix/LETA
Pasaules U-20 hokeja čempionātā Vankūverā un Viktorijā trešdien ceturtdaļfināla kārtu nepārvarēja turnīra galvenie favorīti Kanāda un Zviedrija.

Pasaules U-20 čempionāta mājiniece Kanāda ceturtdaļfinālā ar rezultātu 1:2 piekāpās Somijai. Otrā perioda sākumā ar precīzu metienu izcēlās Īens Mičels, taču spēles pamatlaika pēdējā Aleksi Heponiemi izlīdzināja rezultātu un ieveda spēli pagarinājumā. Tajā pēc nospēlētām piecām minūtēm un septiņām sekundēm Toni Utenens izrāva uzvaru Somijai.

Savukārt Zviedrijas hokejisti ar rezultātu 0:2 piekāpās vienaudžiem no Šveices. Uzvarētājiem vārtus guva Janiks Brušvailers un Luka Viss, bet Šveices izlases vārtsargs Luka Holenšteins atvairīja 41 pretinieku metienu un palika nepārspēts.

Krievijas U-20 hokejisti ar rezultātu 8:3 pārspēja Slovākiju un pārliecinoši sasniedza pusfinālu. Divus vārtus Krievijai guva Klims Kostins, bet pa reizei precīzi bija Grigorijs Deņisenko, Stepans Starkovs, Aleksandrs Aleksejevs, Ņikita Šaškovs, Kirils Sļepets un Iļja Morozovs. Slovākijai vārtus guva Martins Fehervars, Milošs Romans un Mihals Ivans.

Savukārt ASV ar rezultātu 3:1 pieveica Čehiju. Spēles 12. minūtē Noā Keits izvirzīja amerikāņus vadībā, bet 14 minūtes vēlāk Džošs Noriss dubultoja rezultāta pārsvaru. Martins Kauts astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām deficītu čehiem samazināja, tomēr Aleksandrs Čmeļevskis ar metienu tukšos vārtos atjaunoja ASV izlasei divu "golu" pārsvaru.

Pusfinālā Krievija spēkosies ar ASV, bet Somija spēlēs pret Šveici.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!