Foto: AFP/Scanpix

Profesionālā hokejista karjeru spiests beigt savulaik viens no vadošajiem Nacionālās hokeja līgas spēlētājiem, 2002. gada drafta pirmais numurs Riks Nešs, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

34 gadus vecais Nešs spiests pamest hokeju, jo tā arī nespēja pilnībā atgūties pēc gūtā smadzeņu satricinājuma.

Pagājušajā sezonā Nešs spēlēja Bostonas "Bruins", kuras sastāvā marta beigās vienā no spēlēm guva smadzeņu satricinājumu. Viņš izlaida regulārās sezonas pēdējās 12 spēles, bet pēc tam atgriezās Stenlija kausā un piedalījās visos 12 "Bruins" mačos izslēgšanas turnīrā.

Vasarā Nešs noraidīja vairākus izdevīgus piedāvājumus, domājot tikai par pilnīgu izveseļošanos. Vēl oktobrī Nešs norādīja, ka varētu atgriezties un spēlēt labā līmenī, ja pilnībā izveseļosies un nekas neapdraudēs viņa veselību, pilnvērtīgi spēlējot. Tomēr tagad hokejists ar savu pārstāvju starpniecību paziņoja par aiziešanu no savas iemīļotās sporta spēles.

"Neatrisinātu problēmu un dažādu simptomu dēļ, kas radušies pēc smadzeņu satricinājuma pērnajā martā, Riks Nešs spiests aiziet no hokeja. Mediķu komanda norādījusi, ka, atgriežoties laukumā, pastāv liels risks gūt vēl nopietnāku smadzeņu traumu. Riks vēlas pateikties visiem, kas viņu atbalstījuši šajā grūtajā dzīves posmā," teikts viņa aģentūras "Top Shelf Sports Management" paziņojumā.

2002. gadā NHL draftā Nešu ar pirmo numuru izvēlējās Kolambusas "Blue Jackets", kurā aizvadīja lielāko daļu karjeras, bet vēlāk spēlēja Ņujorkas "Rangers" un "Bruins" komandās. Savā otrajā sezonā NHL viņš kļuva par visas līgas labāko vārtu guvēju, šo titulu toreiz dalot ar Džeromu Iginlu un Iļju Kovaļčuku. NHL regulārajā čempionātā viņš 1060 spēlēs guvis 437 vārtus un izdarījis 368 rezultatīvas piespēles. Nešs ir divkārtējais olimpiskais čempions, kopā ar Kanādas izlasi triumfējot 2010. gada olimpiskajās spēlēs Vankūverā un 2014. gadā Sočos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!