Foto: LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Pitsburgas "Penguins", paziņojis kluba ģenerālmenedžeris Džims Raterfords.

24 gadus vecais Bļugers Pitsburgas komandas fārmklubā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" šajā sezonā 45 spēlēs guvis 21 vārtus un izdarījis 18 rezultatīvas piespēles. 39 rezultativitātes punkti viņu padara par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Tāpat viņš ir ceturtais labākais vārtu guvējs visā AHL. Kopumā AHL čempionātā latvietis aizvadījis 179 spēles, kurās guvis 49 vārtus un izdarījis 115 rezultatīvas piespēles.

Bļugers, ko "Penguins" 2012. gadā draftēja ar 52. kārtas numuru, uz NHL tika izsaukts arī pagājušajā sezonā, taču pie savas debijas pasaules spēcīgākajā līgā latvietis tā arī netika. Galvenais iemesls, kāpēc Pitsburga nav devusi iespēju Bļugeram uzspēlēt NHL, ir tas, ka klubam centra uzbrucēja pozīcijā ir liela konkurence. Šajā pozīcijā spēlē tādi spēlētāji kā Sidnijs Krosbijs, Jevgeņijs Malkins, Deriks Brasārs un Mets Kalens.

Nākamajā spēlē "Penguins" savā laukumā uzņems Tampabejas "Lightning" vienību, kas šobrīd ir NHL līdere. Savukārt Pitsburgas komanda ar 58 punktiem 49 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem astoto vietu.

"Penguins" vienība aizvadītajās piecās spēlēs piedzīvojusi četrus zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!