Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Vašingtonas "Capitals" līderis Aleksandrs Ovečkins kļuvis par rezultatīvāko Krievijas hokejistu Nacionālajā hokeja līgā (NHL), labojot Sergeja Fjodorova rekordu.

Regulārā čempionāta spēlē otrdien "Capitals" hokejisti ar rezultātu 3:2 pārspēja Vankūveras "Canucks", un Ovečkins šajā mačā izcēlās ar rezultatīvu piespēli.

Tagad Ovečkina kontā ir 1180 rezultativitātes punkti – 644 vārtu guvumi un 536 rezultatīvas piespēles, kas viņam ļāva apsteigt Sergeju Fjodorovu NHL rezultatīvāko krievu hokejistu sarakstā. Ar šādu rezultativitāti Ovečkins izcēlies 1055 NHL spēlēs.

Savukārt Fjodorovs savas karjeras 1248 spēlēs guva 483 vārtus un izdarīja 696 rezultatīvas piespēles.

"Tas ir liels sasniegums. Es augsti vērtēju visus, kuri strādā ar mani – komandas biedri, treneri un visi pārējie," sacīja Ovečkins, kurš citēts NHL mājaslapā internetā. Iepriekš Ovečkins sacīja, ka viņš ir priecīgs, ka savulaik varējis ar Fjodorovu nospēlēt kopā 70 spēles NHL, un šajā laikā viņš esot daudz iemācījies.

Rezultatīvāko krievu saraksta trešajā vietā ir Aleksandrs Mogiļņijs, kurš 990 spēlēs guva 1032 rezultativitātes punktus, bet Aleksejs Kovaļovs 1316 spēlēs tika pie 1029 rezultativitātes punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!