Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokejisti Teodors Bļugers un Zemgus Girgensons svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs izcēlās ar rezultativitāti.

Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" vienība savā laukumā ar rezultātu 1:2 pagarinājumā piekapās Filadelfijas "Flyers".

Spēles pirmie vārti tika gūti tikai mača 43. minūtē, kad Bļugers vārtu priekšā ieguva ripu pēc Fila Kesela metiena un raidīja to vārtos. Tie latvietim bija ceturtie vārti 19 NHL spēlēs. Viņa kontā ir arī trīs rezultatīvas piespēles.

Bļugers šajā mačā spēlēja vienā virknējumā ar Keselu un Braienu Rastu un laukumā pavadīja 11:26 minūtes. Šajā laikā viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu, spēli noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Džeimss van Rīmsdaiks 19 sekundes pirms pamatlaika beigām izlīdzināja spēles rezultātu un ieveda maču pagarinājumā, kur Šons Kuturjē četras sekundes pirms pagarinājuma beigām izrāva uzvaru Filadelfijas komandai.

Citā mačā Bufalo "Sabres" ar rezultātu 4:3 savā laukumā pēcspēles metienu sērijā pārspēja Sentluisas "Blues".

Girgensons šajā mačā ar rezultatīvu piespēli veicināja "Sabres" pirmo vārtu guvumu, kad precīzi meta Johans Larsons. Latvijas uzbrucējam tā bija 12 rezultatīvā piespēle šajā sezonā, un viņa kontā ir arī četri vārtu guvumi 63 spēlēs.

Girgensons spēlēja ceturtajā uzbrukuma virknējumā ar Larsonu un Kailu Okposo un nospēlēja 13:16 minūtes, kuru laikā pielietoja arī divus spēka paņēmienus un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu.

"Sabres" šajā mačā bija vadībā ar 3:1, tomēr šo pārsvaru nespēja noturēt. Bufalo rindās precīzi arī meta Evans Rodrigess un Konors Šīrijs, bet pēcspēles metienos Sems Reinharts izrāva savas komandas uzvaru. "Blues" rindās precīzi meta Pets Marūns, Davids Perons un Breidens Šens.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Penguins" ar 73 spēlēs izcīnītajiem 88 punktiem ir sestajā vietā, bet "Sabres"ar 71 punktu 72 spēlēs ir 12. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!