Foto: AFP/Scanpix/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionātā otrdien, 2. aprīlī, zaudējumu piedzīvoja Teodora Bļugera pārstāvētais klubs Pitsburgas "Penguins", bet citā mačā Bufalo "Sabres" rindās laukumā nedevās Zemgus Girgensons.

"Penguins" ar Bļugeru ierindā ar 1:4 (1:1, 0:1, 0:2) piekāpās Detroitas "Red Wings". Bļugers laukumā bija 9:28 minūtes, spēlējot trešajā uzbrukuma virknējumā. Latviešu uzbrucējs izdarīja divus metienus pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes, uzvarēja divos no trijiem iemetieniem, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Pirmie vārti spēlē tika gūti pirmā perioda vidū, kad divu minūšu sodu par ķeksēšanu izcieta Bļugers, - "Red Wings" rindās vairākumu izmantoja Tailers Bertuci. 22 sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām Fils Kesels izlīdzināja rezultātu, bet turpinājumā "pingvīniem" neizdevās vairs gūt vārtus. Otrā perioda vidū savus otros vārtus spēlē guva Bertuci, bet pēdējā trešdaļā divreiz izcēlās Entonijs Manta, otro reizi ripu raidot jau tukšos "Penguins" vārtos.

Savukārt "Sabres" bez Girgensona ierindā ar 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) zaudēja Nešvilas "Predators". "Sabres" spēles gaitā divreiz atspēlējās, bet pie punktiem tikt šoreiz neizdevās. Bufalo komandai šis bija 15. zaudējums pēdējās 16 spēlēs un astotais pēc kārtas.

"Predators" labā vārtus guva Kregs Smits, Pernels Karls Subans un Raiens Johansens. "Sabres" sastāvā izcēlās Kails Okpozo un Džefs Skiners.

Citā NHL mačā zaudējumu piedzīvoja Kolumbusas "Blue Jackets" komanda, kuras rindas nesen papildināja latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins. "Blue Jackets" ar 2:6 piekāpās Bostonas "Bruins", tādējādi sarežģījot sev cīņu par iekļūšanu Stenlija kausā.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Penguins" ar 97 punktiem 80 spēlēs ieņem sesto vietu, tomēr divas spēles pirms regulārās sezonas noslēguma "pingvīni" nevar būt droši par dalību "play off". Austrumu konferences astotajā vietā, kas vēl garantē dalību Stenlija kausā, ir "Blue Jackets" (94 punkti), punkts vairāk ir Karolīnas "Hurricanes", bet devītā arī ar 94 punktiem ir Monreālas "Canadiens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!