Foto: AP/Scanpix/LETA

Otrdien aizvadītajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju drafta loterijā uzvarēja Ņūdžersijas "Devils" komanda, kas varēs otro reizi trīs gadu laikā izvēlēties kādu hokejistu ar pirmo numuru, savukārt Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" pienāksies septītā izvēle.

"Devils" klubs 2017. gadā ar pirmo numuru izvēlējas Šveices hokejistu Niko Hišīru, bet šogad komanda varēs atkārtot tādu pašu soli. Tā kā Ņūdžersijas vienība NHL kopējā ieskaitē ieņēma trešo vietu no apakšas, klubam bija trešās labākās iespējas uzvarēt loterijā.

Girgensona pārstāvētā Bufalo komanda 2018./19. gada sezonā ierindojās piektajā sliktākajā pozīcijā, bet loterijā atkrita uz septīto vietu. Tieši "Sabres" pērn tika pie pirmās izvēles iespējas, un ar to nolūkoja Zviedrijas hokejistu Rasmusu Dalinu.

Otrie drafta secībā ierindojusies Ņujorkas "Rangers' komanda, bet no 12. vietas pirms loterijas uz trešo uzlēca Čikāgas "Blachawks".

Par lielākajiem norises neveiksminiekiem uzskatāms Kolorādo "Avalanche" klubs, kuram pieder Rūdolfa Balcera pārstāvētās vājākās NHL komandas Otavas "Senators" drafta izvēle, taču tā atkrita līdz ceturtajai pozīcijai.

Drafts norisināsies 21. un 22. jūnijā Kanādas pilsētā Vankūverā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!