Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā lielisku sniegumu turpina demonstrēt Kolumbusas "Blue Jackets", kas savā laukumā ar rezultātu 3:1 pārspēja regulārā čempionāta uzvarētājus Tampabejas "Lightning" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca jau 3-0.

"Lightning" komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt diskvalificētais Ņikita Kučerovs un savainotais Viktors Hedmans. "Blue Jackets" maču iesāka ļoti veiksmīgi un jau otrajā minūtē guva vārtus, kad precīzs bija Mets Dušēns, bet septiņas minūtes vēlāk Olivers Bjorkstrands rezultāta pārsvaru dubultoja. Ondržejs Palats vienus vārtus "Lightning" vienībai trešajā periodā atspēlēja, bet Kems Atkinsons minūti pirms spēles beigām pielika punktu mačam.

Vārtsargs Sergejs Bobrovskis šajā mačā bija viens no galvenajiem "Blue Jackets" uzvaras kaldinātājiem, un viņš atvairīja 30 no 31 pretinieku metiena. Kā zināms, līgumu ar Kolumbusas komandu noslēdzis arī Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš šobrīd ir kopā ar komandu.

"Blue Jackets" vienība nonākusi uzvaras attālumā no savas pirmās uzvaras Stenlija kausa izcīņas sērijā komandas pastāvēšanas vēsturē.

Citā spēlē Vinipegas "Jets" ar 6:3 uzvarēja Sentluisas "Blues" un sērijā panāca rezultātu 1-2, savukārt Lasvegasas "Goldent Knights" ar 6:3 pieveica Sanhosē "Sharks" un izvirzījās vadībā sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-1.

"Golden Knights" rindās fantastisku spēli aizvadīja Marks Stouns, kurš guva trīs vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!