Foto: AP/Scanpix/LETA

Par profesionālā hokejista karjeras noslēgšanu trešdien paziņoja viens no visu laiku labākajiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) vārtsargiem Roberto Luongo no Floridas "Panthers".

NHL visu laiku trešais uzvarām bagātākais vārtsargs par savu lēmumu sākumā paziņoja sociālajos tīklos ar sev ierasto humoru.

"Uz treniņiem ierados divas stundas agrāk, bet pirms spēlēm – trīs, lai varētu labāk sagatavoties. Pat pirms gulētiešanas vakaros – ir vai nav spēle nākamajā dienā – man nākas veikt nostipirnošos vingrinājumus. Visa mana dzīve ir mainījusies un griežas ap atveseļošanos, stiprināšanas vingrinājumiem, un nākas pārliecināties, vai nākamajā dienā vispār būsu gatavs kaut kur doties," vēstulē raksta Luongo. "Es upurējos, jo es mīlu šo spēli, man patīk būt daļai no tās, būt darbībā un cīnīties plecu pie pleca ar komandas biedriem. Es bju gatavs iet tam visam cauri, jo mīlu hokeju."

Savas vēstules noslēgumā Luongo atkal "iepin" sev tipisko humoru. "Tagad ir laiks diskusijām par manu aiziešanu un kas būs tālāk. Bet mans uzskats – esmu vēl viens pensionārs Floridas dienvidos. Man jau drīz pienāksies iedzīvotāja pensionāra karte."

Luongo karjeras laikā Ņujorkas "Islanders", Vankūveras "Canucks" un "Panthers" rindās ticis pie 489 uzvarām, šajā rādītājā zaudējot vien Martinam Brodēram un Patrikam Ruā. Luongo gan neizdevās virs galvas pacelt Stenlija kausu, kuram viņš bija vistuvāk ar ar Vankūveras "Canucks" 2011. gadā, finālsērijā septiņās spēlēs piekāpjoties Bostonas "Bruins". Kopā ar Kanādas izlasi Luondo izcīnīja Pasaules kausu, divas zelta medaļas olimpiskajās spēlēs un divreiz uzvarēja arī pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!