Foto: F64
“Optibet” hokeja līgā atgriezies bijušais Latvijas izlases pārstāvis Lauris Bajaruns, kurš 2018./2019. gada sezonu noslēdza Francijas otrās spēcīgākās līgas komandā “Marseille”, bet nākamsezon pārstāvēs hokeja klubu “Kurbads”, informē vienība.

Ventspilī dzimušajam hokejistam pērnais gads jau bija trešā sezona pēc kārtas, kuru viņš uzsāka hokeja klubā “Liepāja”, bet tās gaitā pārcēlās uz ārzemēm. Piejūras pilsētā hokejists 2018./2019. gada sezonā ieguva komandas kapteiņa godu un trīs spēļu laikā izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt Marseļā regulārās sezonas laikā Bajaruns 24 spēlēs guva 30 punktus (desmit punkti un 20 rezultatīvas piespēles). Izslēgšanas spēlēs hokejista kontā piecās spēlēs divi vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Uzbrucējs savu meistarību karjeras gaitā rādījis arī Baltkrievijas augstākās līgas klubā Žlobinas "Metallurg", Francijas spēcīgākās līgas vienībā "Nice", Slovākijas elites komandās "Poprad" un "Bankas Bystrica", Dānijas augstākās līgas vienībā “Rungsted”, kā arī divos Čehijas klubos – spēcīgākās līgas komandā "Rytiri Kladno" un otrās līgas vienībā "Stadion Litomerice".

30 gadus vecais hokejists Latvijas izlasi pārstāvēja 2015. gada pasaules čempionātā, kurā piecu spēļu laikā neizcēlās ar rezultativitātes punktiem.

Bajaruna bijušā komanda mājās sagaidījusi liepājnieku Mārtiņu Oskaru Freimani, kurš pērn “Kurbada” vienības rindās hokeja virslīgas finālsērijā piekāpās “Mogo” komandai ar rezultātu 2-4.

Hokeja klubs “Liepāja” septiņu komandu konkurencē ieņēma piekto vietu, izslēgšanas spēlēm nekvalificējoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!