Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Deviņi Latvijas hokejisti šīs nedēļas beigās sāks liet sviedrus pirmssezonas treniņos savos Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubos. Ja iepriekšējos gados Latvijas hokeja līdzjutēji varēja cerēt tikai uz Zemgus Girgensona dalību NHL spēlēs regulārās sezonas sākumā, tad šogad pasaules spēcīgākajā līgā sezonu varētu sākt pieci hokejisti.

Savu septīto sezonu Bufalo "Sabres" rindās grasās sākt Girgensons, kurš šovasar kļuva par precētu vīru. "Sabres" nometnē kopumā piedalīsies 28 uzbrucēji, 18 aizsargi un seši vārtsargi. Pirms sezonas "Sabres" aizvadīs sešas pārbaudes spēles, bet NHL jauno sezonu sāks 3. oktobrī ar maču pret Teodoru Bļugeru un Pitsburgas "Penguins".

25 gadus vecais Bļugers "Penguins" rindās debitēja vien šī gada janvāra beigās. Lai gan uz brīdi viņam bija jāatstāj NHL, viņš turpinājumā sevi apliecināja pasaules hokeja elitē un šovasar tika pie vienvirziena līguma. "Penguins" nometnē kopā būs 54 spēlētāji – 31 uzbrucējs, 17 aizsargi un seši vārtsargi. Pirms sezonas "Penguins" aizvadīs sešus pārbaudes mačus.

"Penguins" jauno talantu nometnē bija cits Latvijas uzbrucējs Renārs Krastenbergs, tomēr viņš nav saņēmis izsaukumu uz "Penguins" nometni un sezonu sāks fārmklubā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins".

Otavas "Senators" rindās treniņus šonedēļ sāks Rūdolfs Balcers, kurš, tāpat kā Bļugers, pērn debitēja NHL. "Senators" nometnē par "vietu zem saules" cīnīsies 37 uzbrucēji, 19 aizsargi un septiņi vārtsargi. "Senators" paredzētas sešas pārbaudes spēles, bet regulāro sezonu Otavas komanda sāks 2. oktobrī ar spēli pret Toronto "Maple Leafs".

"Maple Leafs" redzes lokā ir 21 gadu vecais aizsargs Kristians Rubins, kurš piedalījās komandas jauno talantu pārbaudēs. Vēlāk viņš saņēma arī uzaicinājumu uz NHL komandas treniņiem.

Savu debiju NHL šogad cer piedzīvot Rodrigo Ābols, kurš neilgi pēc pasaules čempionāta maija beigās negaidīti noslēdza divu gadu līgumu ar Floridas "Panthers". Floridas komandas treniņos piedalīsies 36 uzbrucēji, 19 aizsargi un seši vārtsargi. Pirms sezonas "pantēras" aizvadīs astoņas pārbaudes spēles, bet sezonu 3. oktobrī sāks ar cīņu pret Tampabejas "Lightning".

NHL klubos pirmssezonas treniņus aizvadīs vēl arī trīs vārtsargi – Elvis Merzļikins, Matīss Edmunds Kivlenieks un Artūrs Šilovs.

Merzļikins un Kivlenieks kopā cīnīsies Kolambusas "Blue Jackets" treniņos, kuros piedalīsies 36 uzbrucēji, 17 aizsargi un seši vārtsargi. "Blue Jackets" treniņnometnes laikā aizvadīs septiņas pārbaudes spēles, bet NHL sezonu sāks 4. oktobrī ar spēli pret Toronto "Maple Leafs".

Vankūveras "Canucks" rindās kopā ar lielajiem NHL vīriem treniņus uzsāks 18 gadus vecais vārtsargs Artūrs Šilovs. Viņu šogad kā vienīgo no Latvijas hokejistiem izvēlējās NHL draftā ar 156. numuru, bet vasarā "Canucks" ar viņu izlēma noslēgt trīs gadu līgumu.

"Canucks" treniņnometnē nodarbības sāks 35 uzbrucēji, 22 aizsargi un septiņi vārtsargi. Treniņos un astoņās pārbaudes spēlēs Vankūveras treneriem būs jānosaka komandas sastāvs, kas 2. oktobrī ar maču pret Edmontonas "Oilers" sāks regulāro čempionātu.

Savukārt ar Vašingtonas "Capitals" trenēties sāks arī aizsargs Kristofers Bindulis, kurš trešo gadu būs šī kluba sistēmā. Pagājušajā sezonā aizsargs "Capitals" fārmklubā Hēršijas "Bears" nospēlēja tikai četras spēles. Vašingtonas kluba treniņnometnē piedalīsies 19 aizsargi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!