Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien otro zaudējumu sezonā pamatlaikā piedzīvoja Zemgus Girgensona pārstāvētā vienība Bufalo "Sabres", kas ar 2:6 (0:3, 2:1, 0:2) piekāpās Ņujorkas "Rangers".

Latvijas izlases uzbrucējs mačā pie rezultativitātes punktiem netika, nospēlēja 10:51 minūti, izdarīja divus metienus pa vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs "-1".

"Rangers" jau pirmajā periodā ar trīs gūtajiem vārtiem ielika pamatus uzvarai, pārsvaru tā arī neizlaižot no rokām. Ņujorkas kluba rindās divus vārtus guva Raiens Stroms, bet pa reizei izcēlās Artēmijs Panarins, Brets Houdens, Tonijs DeAndželo un Kriss Kreiders. "Sabres" labā otrajā periodā precīzi meta Marko Skandela un Vladimirs Sobotka.

Citā NHL mačā Kolambusā uz soliņa palika latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, bet "Blue Jackets" savās mājās ar 4:3 (1:3, 2:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Karolīnas "Hurricanes". Merzļikina konkurents "Blue Jackets" vārtos Jonas Korpisalo atvairīja 21 no 24 metieniem.

Spēles ceturtajā minūtē Aleksandrs Tesjē vadībā izvirzīja "Blue Jackets", bet jau pēc minūtes Dogijs Hamiltons izlīdzināja rezultātu. Pirmās trešdaļas otrajā daļā nepilnas minūtes laikā Raiens Dzingels un Senastjans Aho panāca 3:1 "Hurricanes" labā", bet otrajā trešdaļā Raiens Marejs un Sonijs Milano atjaunoja līdzsvaru spēlē. Uzvaru "Blue Jackets" nodrošināja Kema Atkinsona trešie vārti sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!