Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Spartak" uzbrucējs Mārtiņš Karsums piekritis pārstāvēt Latvijas hokeja izlasi no 7. līdz 9. novembrim Liepājā notiekošajā "Turkish Airlines" Četru nāciju turnīrā, atklājis Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Jau ziņots, ka Latvijas izlasi Liepājā, kur tā tiksies ar Slovēnijas, Francijas un Baltkrievijas valstsvienībām, pārstāvēs tādi pieredzējuši hokejisti kā Miks Indrašis, Kaspars Daugaviņš, Kristers Gudļevskis, Roberts Bukarts, Artūrs Kulda un Ralfs Freibergs.

"Galvenais uzdevums turnīram novembrī ir sākt veidot izlases modeli, kas cīnīsies par ceļazīmi uz Pekinas olimpiskajām spēlēm," plānus ieskicēja Koziols. "Kā to vienmēr esam darījuši šādos turnīros, izlasi veidos pieredzējuši spēlētāji apvienojumā ar jauniem spēlētājiem, kuri klauvē pie izlases durvīm."

Koziols atklāja, ka no iepriekš nenosauktiem hokejistiem turnīrā piedalīsies arī Mārtiņš Karsums, Oskars Cibuļskis un Rihards Bukarts.

"Sastāvā ir mūsu nacionālās izlases neapšaubāmi līderi, kuri piekrituši spēlēt un Liepājā parādīt savu sniegumu. Vēlos uzsvērt Kasparu Daugaviņu, kuram tā būs 100. spēle nacionālajā izlasē," minēja Koziols par izlases kapteini, kurš valstsvienībā aizvadījis 99 spēles.

LHF ģenerālsekretārs atklāja, ka turnīrā piedalīsies arī Šveices augstākās līgas (NLA) hokejisti Deniss Smirnovs un Sandis Smons. 20 gadus vecais Smirnovs pārstāv Ženēvas "Servette", kuras labā hokejists 17 spēlēs atzīmējies ar trim vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt vienaudzis Sandis Smons "Servette" komandas rindās aizvadījis sešas spēles, kā arī piedalījies 12 mačos hokeja kluba "Sierre" rindās Šveices otrajā līgā (NLB).

Izlasi turnīrā vadīs Bobs Hārtlijs, kuram palīdzēs Rīgas "Dinamo" trenera asistents Artis Ābols, kā arī "Optibet" hokeja līgas speciālisti Sergejs Kuzņecovs ("HS Rīga") un Maksims Širokovs ("Olimp").

"Latvijas nacionālā izlase Liepājā pēdējo reizi viesojās 2015. gadā," par turnīra rīkotājpilsētas nozīmi stāstīja Koziols. "Tā ir mūsu tradīcija, ka ar izlases sastāvu braucam spēlēt ne tikai Rīgā. Esam spēlējuši nesen Daugavpilī, tagad kārta Liepājai. Tās ir hokeja pilsētas ar bagātām tradīcijām, tāpēc gribam izrādīt cieņu gan Liepājas skatītājam, gan Liepājas sporta organizācijām, kuras atbalsta hokeju un iegulda tajā laiku un naudu."

Latvijas hokeja izlase uzņems vienu no 2022. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra apakšgrupām, kuru pirmās spēles tiks aizvadītas 2020. gada 27. augustā. Tajā izlase tiksies ar Francijas un Itālijas izlasēm, kā arī pagaidām vēl nenoteiktu valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!