Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Ņujorkas "Islanders" piektdien, 1. novembrī, pārspēja spēcīgo Tampabejas "Lightning", svinot jau astoto panākumu pēc kārtas.

"Islanders" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (0:0, 2:1, 3:1) uzveica Tampabejas "Lightning", svinot jau astoto panākumu pēc kārtas. Ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm "Islanders" komandā izcēlās Anderss Lī, bet par vienu piespēli mazāk bija Metjū Barzalam, Džošam Beilijam un Derikam Brasāram.

Citā spēlē Ņūdžersijas "Devils" mājās ar rezultātu 3:4 (1:1, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1) "bullīšos" piekāpās Filadelfijas "Flyers". Vārtus un rezultatīvu piespēli uzvarētāju rindās iekrāja Šons Kuturjē un Oskars Lindbloms. Pretējā laukuma pusē identiska statistika Teiloram Holam, bet Kails Palmieri atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr graujošu uzvaru izcīnīja Karolīnas "Hurricanes", kas savā laukumā ar rezultātu 7:3 (1:1, 4:2, 2:0) pārspēja Detroitas "Red Wings", svinot jau devīto panākumu 13 spēlēs. Sebastjans Aho guva divus vārtus un reizi rezultatīvi piespēlēja, Dagijs Hamiltons un Džeikobs Sleivns iekrāja trīs piespēles, bet Andrejs Švečņikovs iemeta vārtus un reizi rezultatīvi asistēja. "Red Wings" vienībā ar diviem vārtiem izcēlās Antonī Mantā.

Tāpat pie panākuma tika arī Dalasas "Stars", kas viesos ar rezultātu 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) uzvarēja Kolorādo "Avalanche". Uzvarētājiem abus vārtus guva Rūps Hincs, bet Neitans Makinons ar gūtajiem vārtiem savu rezultatīvo spēļu sēriju paildzināja līdz 13 mačiem. Kanādiešu uzbrucējs ar rezultativitāti izcēlies visās šīs sezonas spēlēs.

Savukārt Anaheimas "Ducks" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 1:0) papildlaikā uzveica Vankūveras "Canucks". Uzvaru nesošie vārti komandas kapteiņa Raiena Geclafa rēķinā.

Visbeidzot Vinipegas "Jets" viesos ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) uzvarēja Sanhosē "Sharks". "Jets" komandā divas rezultatīvas piespēles Kailam Konoram, bet Konors Hellebaiks atvairīja 51 no 53 metieniem.

Sanhosē vienība šajā spēlē kopumā izdarīja 53 metienus, kamēr viesi atbildēja vien ar 19 raidījumiem.

Iepriekš jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins piektdien nespēja glābt savu komandu Kolumbusas "Blue Jackets" no zaudējuma papildlaikā. "Blue Jackets" viesos ar rezultātu 3:4 (1:1, 2:2, 0:0, 0:1) piekāpās pērnās sezonas čempioniem Sentluisas "Blues".

Merzļikins vārtos pavadīja visu spēli un tika galā ar 23 no 27 pretinieku metieniem (85,2%). Vārtsargs otrajā periodā 26 sekunžu laikā ielaida divus vārtus, tādējādi spēlei nonākot līdz papildlaikam, kurā viņš tika pārspēts jau astotajā sekundē.

Latvijas izlases vārtsargs aizvien nav izcīnījis savu pirmo uzvaru NHL, lai arī vārtos stājies jau četrās spēlēs.

Tikmēr citā mačā Bufalo "Sabres" viesos ar rezultātu 1:6 (0:4, 1:1, 0:1) piekāpās Vašingtonas "Capitals", kas šosezon 15 spēlēs guvusi jau desmit panākumus.

Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 12 minūtes un 59 sekundes, no kurām 16 sekundes nospēlētas mazākumā. Uzbrucējs izdarīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, reizi bloķēja pretinieka raidīto ripu un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Sestdien laukumā dosies Pitsburgas "Penguins" un Teodors Bļugers, tiekoties ar Edmontonas "Oilers". Savukārt "Sabres" un "Blue Jackets" attiecīgi spēkosies ar Ņujorkas "Islanders" un Kalgarī "Flames".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!