Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers pēc savainojuma izārstēšanas atsācis treniņos, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Balcers savainojumu, kuru kluba vadība dēvējusi par ķermeņa apakšdaļas traumu, guva 25. septembrī aizvadītā pārbaudes spēlē pret Vankūveras "Canucks". "Senators" komanda 28. septembrī atklāja, ka hokejists savainojuma dēļ nevarēs spēlēt aptuveni vienu mēnesi, tomēr pilnvērtīga izveseļošanās ieilgusi.

Balcers ceturtdien pirmo reizi kopā ar "Senators" komandu kāpa uz ledus treniņā, tomēr pagaidām viņš vēl nevar aizvadīt pilnvērtīgus treniņus. Balcers nodarbību aizvadījis krekliņā, kas norāda, ka viņš nedrīkts vēl iesaistīties kontaktu cīņā.

"Senators" joprojām nekomentē, kā rit Balcera atlabšana un kad hokejists varētu atgriezties laukumā. Lai tas notiktu, 22 gadus vecajam uzbrucējam ir jāsagaida mediķu atļauja piedalīties pilnvērtīgos treniņos un tikai pēc tam viņš varētu domāt par došanos laukumā NHL mačā.

Balcers pagājušo sezonu uzsāka AHL vienībā Belavilas "Senators", bet sezonas laikā debitēja NHL, 36 spēlēs atzīmējoties ar pieciem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!