Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" piektdien Stokholmā piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas, ar rezultātu 2:3 (0:2, 1:0, 1:1) atzīstot Tampabejas "Lightning" parākumu.

Abas komandas Zviedrijā viesojas, lai aizvadītu NHL "Globālās sērijas" spēles, un sestdien savā starpā tiksies vēlreiz.

Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 12:53 minūtes, no kurām 3:49 bija skaitliskajā mazākumā. Latvijas izlases hokejists sev atvēlētajā spēles laikā veica divus spēka paņēmienus, uzvarēja vienā iemetienā, kā arī atzīmējās ar neitrālu lietderības koeficientu.

Spēles ceturtajā minūtē tās rezultātu atklāja Krievijas izlases zvaigzne Ņikita Kučerovs, bet pārsvaru Tampabejas komandas labā vairākumā dubultoja Alekss Killorns.

Otrajā trešdaļā Sams Reinhārts spēja samazināt rezultāta starpību, taču Janni Gurdē trešajā trešdaļā atjaunoja Tampabejas komandas divu vārtu pārsvaru. Reinhārtam pa spēkam bija izcelties ar vēl vienu vārtu guvumu, bet "Sabres" nespēja izlīdzināt rezultātu arīdzan ar nomainītu vārtsargu, Girgensonam laukumā pat izejot kā sestajam laukuma spēlētājam.

Bijusī līgas līdere Bufalo komanda 16 spēlēs izcīnījusi 20 punktus, kas tai atļauj atrasties piektajā pozīcijā Austrumu konferencē. Savukārt "Lightning" vienība ar 16 punktiem 14 spēlēs ieņem 11. vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!