Teicami laukumā pēc traumas izārstēšanas piektdien, 15. novembrī, atgriezās Rūdolfs Balcers, kurš Amerikas hokeja līgas (AHL) spēlē guva divus vārtus un kļuva par mača galveno varoni.

Balcera divi goli palīdzēja Beleviles "Senators" ar 4:3 pieveikt Bridžportas "Sound Tigers". Balcers mača 57. minūtē panāca 3:3, bet pagarinājuma otrajā minūtē vairākumā nodrošināja "Senators" uzvaru.

Balcers visā mačā izdarīja četrus metienus pa vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija +1.

Citā AHL mačā vārtsargs Matīss Kivlenieks atvairīja 20 no 23 metieniem, bet Klīvlendas "Monsters" ar 2:3 pagarinājumā zaudēja Rčestras "Americans".

Balcers pagājušajā sezonā spoži debitēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), Otavas "Senators" rindās 36 spēlēs gūstot piecus vārtus un veicot deviņas rezultatīvas piespēles. Hokejists laukumā gāja arī 43 AHL spēlēs, kurās 22 gadus vecais uzbrucējs izcēlās ar 17 vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm.

Pirms šīs sezonas, cenšoties sevi apliecināt Otavas "Senators" rindās, Balcers guva traumu. Ja sākotnēji bija prognozēts, ka hokejists izlaidīs aptuven vienu mēnesi, atveseļošanās ieilga. Šonedēļ Otavas klubs nosūtīja Balceru uz AHL, lai hokejists pirms atgriešanās NHL gūtu spēļu praksi. Tagad Latvijas hokejistam sanāca spoži atgriezties laukumā un gūt divus vārtus jau pirmajā mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!