Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers sestdien guva divus vārtus Amerikas hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlē un sekmēja Belevilas "Senators" uzvaru pār Sirakūzas "Crunch" ar rezultātu 8:2.

Balcers aizvadītajā mačā guva savas komandas otros un ceturtos vārtus. Latvietis izdarīja septiņu metienus pa vārtiem un spēli noslēdza ar lietderības koeficientu +2. Balcers ar savu sniegumu kļuva par spēles otro spožāko zvaigzni.

Šajā sezonā Balcers 18 spēlēs guvis astoņus vārtus un izdarījis 16 rezultatīvas piespēles. Iepriekšējā mačā pārtrūka viņa rezultativitātes sērija, kurā latvietis guva punktus 15 spēlēs pēc kārtas. Viņš rezultatīvs bijis 16 no 18 spēlēm šajā AHL sezonā.

Rodrigo Ābols izcēlās ar rezultatīvu piespēli un sekmēja Springfīldas "Thunderbirds" uzvaru pagarinājumā ar 4:3 pār Bridžportas "Sound Tigers".

Ābols ar rezultatīvu piespēli palīdzēja komandas biedram Džeikam Masijam atgūt vadību mačā ar rezultātu 3:2. Viņš izdarīja arī trīs metienus, nopelnīja divas soda minūtes un iekrāja pozitīvu lietderības koeficients +1.

Ābolam šī bija otrā piespēle desmit AHL karjerā aizvadītajās spēlēs.

Vārtsargs Matīss Kivlenieks atvairīja 37 no 41 metiena, bet viņa Klīvlendas "Monsters" ar 1:5 zaudēja Šarlotas "Checkers".

Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Lavālas "Rocket" ar 6:1 sagrāva bez Toronto "Marlies", kas spēlēja bez latvieša Kristiāna Rubīna. Jevpalovs statistikas rādītājos neizcēlās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!