Foto: AP/Scanpix/LETA
Par pasaules U-20 hokeja čempionāta pusfināla dalībniecēm ceturtdien kļuva Krievijas, Kanādas, Somijas un Zviedrijas izlases.

Krievija kļuva par pasaules U-20 hokeja čempionāta pirmo pusfināla dalībnieci, ceturtdaļfinālā ar 3:1 (0:0, 3:1, 0:0) pieveicot Šveices izlasi.

Visi goli mačā tika gūti otrajā periodā. Tā sākumā Dmitrijs Voronkovs izmantoja Krievijas izlases skaitlisko vairākumu, bet trešdaļas astotajā minūtē Gētens Žobēns izlīdzināja rezultātu. Otrā perioda otrajā daļā četru minūšu laikā Krievijai vārtus guva Aleksandrs Hovanovs un Voronkovs, nodrošinot komandai uzvaru ar 3:1.

Savukārt vēlāk Kanādas U-20 hokejisti ar rezultātu 6-1 (1:0, 4:0, 1:1) sagrāva Slovākijas vienību.

Jau spēles pirmajā minūtē Kanādas hokejists Nolans Fūts par rupju spēka paņēmienu tika noraidīts līdz spēles beigām, bet kanādieši piecu minūšu mazākumu izturēja. Uzreiz pēc tam Berets Heitons izvirzīja vadībā Kanādu, taču uzvara tika nodrošināta otrajā periodā, kurā kanādieši guva četrus vārtus. Precīzi bija Konors Makmaikls, Liams Foudijs, Aleksis Lafrenjērs un Džeikobs Bernards-Dokers. Kanāda trešajā periodā panāca pat pārsvaru 6:0, tomēr Slovākija 47. minūtē guva goda vārtus.

Somijas hokejisti savā ceturtdaļfināla cīņā ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pieveica vienaudžus no ASV. Uzvaras vārtus 45. minūtē Somijai guva Jonass Odens.

Par pēdējo pusfinālisti kļuva Zviedrija, kas ar 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) sagrāva turnīra rīkotāju Čehiju.

Divus vārtus guva Nils Hoglanders, bet pa vieniem vārtiem guva Hugo Gustafsons, Viktors Soderstroms un Davids Gustavsons. Zviedrijas izlases vārtsargs Hugo Alnefelts atvairīja visus 23 Čehijas izlases metienus.

Pusfinālā Zviedrija tiksies ar Krieviju, bet Kanāda cīnīsies ar Somiju.

Vēl pasaules U-20 čempionātā ceturtdien pirmajā spēlē par palikšanu elites divīzijā Vācija ar 4:0 pieveica Kazahstānu. Šajā duelī cīņa rit līdz kādas komandas divām uzvarām, bet zaudētājas vietā nākamgad elitē spēlēs Austrijas izlase, kas aizšķērsoja Latvijas U-20 izlasei ceļu uz augstāko divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!