Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionātā aizvadīja otro "sauso" spēli pēc kārtas, palīdzot Kolumbusas "Blue Jackets" ar rezultātu 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) savā laukumā pārspēt Bostonas "Bruins".

Merzļikins šajā mačā atvairīja visas 34 pretinieku mestās ripas un otrajā duelī pēc kārtas tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni. Viņa vārti palika neieņemti arī iepriekšējā NHL mačā un viņš nepārspēts ir 137 minūtes un 51 sekundi.

Savukārt cits Latvijas vārtsargs Matīss Kivlenieks šajā mačā palika "Blue Jackets" rezervē.

Merzļikins šajā sezonā piedalījies 18 NHL spēlēs, kurās vidēji ielaidis 2,53 vārtus un atvairījis 92,1 % pretinieku metienu. Kopš komandas pamatvārtsarga Jonasa Korpisalo traumas latvietis izcīnījis sešas uzvaras astoņās spēlēs.

"Blue Jackets" labā vārtus aizvadītajā mačā guva Aleksandrs Venbergs, Kevins Stenlunds un Railijs Nešs.

Citā spēlē graujošu uzvaru guva Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kas ar 7:3 (2:0, 2:1, 3:2) savā lakumā pieveica Minesotas "Wild".

Bļugers laukumā pavadīja 16:32 minūtes, no kurām 1:22 spēlēja mazākumā. Viņš izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Jevgeņijs Malkins ar diviem precīziem metieniem, Džereds Makkans un Braiens Rasts ar vienu vārtu guvumu līdz spēles 36. minūtei "Penguins" komandu izvirzīja vadībā ar 4:0, bet tad Zaks Parisē un Markuss Folinjo divus vārtus atguva "Wild" vienībai. Tam sekoja vēl trīs vārti "Penguins" vienībai, izceļoties Sidnijam Krosbijam Dominikam Simonam un Aleksam Galčeņukam, bet pēdējās sekundēs Parisē viesiem guva vēl vienus vārtus.

Krosbijam šī bija atgriešanās laukumā pēc savainojuma izārstēšanas, un bez vārtu guvuma viņš iekrāja arī trīs rezultatīvas piespēles.

Savu rezultativitātes sēriju neizdevās turpināt vēl vienam latvietim Zemgum Girgensonam, tomēr viņa Bufalo "Sabres" ar 4:2 (0:0, 2:1, 2:1) savā laukumā uzvarēja Lasvegasas "Golden Knigts".

Girgensons nospēlēja 15:53 minūtes, no kurām 2:44 laukumā bija mazākumā. Viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem un iekrāja lietderības koeficientu +1. Viņš spēli sāka pirmajā virknējumā kopā ar Džeku Eikelu un Semu Reinhārtu.

Tomass Noseks spēles 22. minūtē deva vadību Lasvegasas komandai, tomēr Kails Okposo un Sems Reinhārts bija precīzi septītajā un 20. minūtē, ļaujot otro trešdaļu "Sabres" noslēgt vadībā ar 2:1. Reilijs Smits trešā perioda ievadā izlīdzināja rezultātu, Eikels 48. minūtē atguva vadību Bufalo vienībai, bet Kērtiss Lazārs pielika punktu mačam.

Vēl vienā mačā Rūdolfa Balcera Otavas "Senators" savā laukumā izlaida divu vārtu pārsvaru un ar rezultātu 2:3 (2:0, 0:1, 0:1, 0:1) pagarinājumā zaudēja Čikāgas "Blackhawks".

Balceram laukums bija 10:04 minūtes, no kurām 2:22 minūtes spēlēja vairākumā. Viņš šajā laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem un veica trīs spēka paņēmienus.

Senators" līdz astotajai minūtei izvirzījās vadībā ar 2:0, precīzi metot Konoram Braunam un Krisam Tīrnijam. "Blackhawks" neapjuka un turpināja spēlēt pacietīgi, līdz Dominiks Kubalis spēles 38. minūtē vienus vārtus atguva, bet tad trešajā periodā viņš rezultātu jau izlīdzināja. Spēle nonāca līdz pagarinājumam, kurā pēc 42 nospēlētām sekundēm Džonatans Tēvzs izrāva uzvaru Čikāgai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!