Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" diskvalificējusi savas komandas aizsargu Zaku Bogosjanu, kurš pēc nosūtīšanas uz Amerikas hokeja līgu (AHL) nav ieradies fārmklubā Ročestras "Americans".

Šajā sezonā Bogosjans aizvadījis 19 spēles, kurās vidēji laukumā pavadīja 16:50 minūtes. Sezonas sākumā viņam vajadzēja atgūties no gurna operācijas, taču "Sabres" sastāvā nostiprināties viņam neizdevās.

Viņš vēlējās tikt aizmainīts, tomēr "Sabres" nespēja panākt vienošanos ar kādu no komandām. Pēc tam viņš tika ievietots atteikumu draftā, bet atkal citas NHL komandas neizmantoja iespēju iegūt Bogosjanu, un aizsargs nonāca fārmkluba rīcībā.

Tomēr Bogosjans neieradās "Americans" komandā, tāpēc "Sabres" vadība viņu diskvalificējusi. Viņam sods piemērots līdz brīdim, kamēr viņš pievienosies AHL komandai. Šajā laikā Bogosjans nesaņems algu.

2013. gadā Bogosjans noslēdza septiņu gadu līgumu ar Vinipegas "Jets", bet maiņas darījumā nonāca "Sabres" vienībā. Viņam šis ir pēdējais līguma gads, kurā hokejists saņem 5,14 miljonu dolāru lielu algu.

Savā karjerā Bogosjans 636 spēlēs guvis 53 vārtus un izdarījis 141 rezultatīvu piespēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!