Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons pēc rezultatīvi aizvadītas nedēļas nogales kļuvis par visu laiku trešo rezultatīvāko latvieti NHL vēsturē regulārajos čempionātos.

Girgensons sestdien guva Latvijas hokejistu visu laiku ātrākos vārtus NHL, bet svētdien izcelās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Tagad viņa kontā NHL karjeras 482 spēlēs ir 60 gūti vārti un 77 rezultatīvas piespēles jeb 137 rezultativitātes punkti.

Līdz šim Latvijas visu laiku rezultatīvāko NHL spēlētāju saraksta trešajā vietā bija Kārlis Skrastiņš, kurš 832 spēlēs guva 32 vārtus un izdarīja 104 rezultatīvu piespēli.

Ņemot vērā regulāro čempionātu un "play off" Girgensons vēl uz brīdi ir ceturtais. Skrastiņam Stenlija kausa mačos bija trīs rezultatīvas piespēles, bet kopā – regulārajos čempionātos un "play off" mačos - viņa kontā ir 139 rezultatīvitātes punkti. Girgensons līdz šim NHL karjerā vēl nav spēlējis Stenlija kausā.

NHL visu laiku rezultatīvākais Latvijas hokejists ir Sandis Ozoliņš, kurš regulārajos čempionātos 875 spēlēs guva 167 vārtus un izdarīja 397 rezultatīvas piespēles. NHL Stenlija kausa mačos Ozoliņam ir 23 vārti un 67 rezultatīvas piespēles.

Otrajā vietā šajā sarakstā ir Sergejs Žoltoks. Viņš regulārās sezonas 588 mačos karjeras laikā guva 111 vārtus un izdarīja 147 rezultatīvas piespēles. Stenlija kausā Žoltoks aizvadīja 45 mačus, guva četrus vārtus un izdarīja 14 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!