Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālajā hokeja līgā (NHL) trešo spēli pēc kārtas ar rezultativitāti izcēlas latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, gūstot vienus vārtus. Tas gan neglāba viņa pārstāvēto Bufalo "Sabres" no 2:3 zaudējuma pret Kolorado "Avalanche" vienību.

Latvietis spēlēja ierastajā uzbrukuma ceturtajā virknējumā kopā ar partneriem Juhanu Lāšonu un Kailu Okposo, kuri abi nopelnīja pa rezultatīvai piespēlei Girgensona vārtu guvumā.

Pirmie iedzinējos nonāca "Sabres", kas mazākumā tukšu vārtu priekšā atstāja pretinieku spēlētāju Gabrielu Landeskūgu (0:1). Divas minūtes vēlāk izlīdzinājuma vārtus "Sabres" pretuzbrukumā guva 26 gadus vecais Girgensons , kuram nevainojamu piespēli tukšu vārtu priekšā iedeva viņa partneris Okposo (1:1).


Tas bija latvieša 19. rezultativitātes punkts šosezon (12+7) un jau trešā spēle pēc kārtas, kurā viņš bijis rezultatīvs. Līdz ar šo vārtu guvumu Girgensons apsteidza pērno sezonu sasniegto 18 punktu latiņu. Šī pagaidām ir viņa trešā rezultatīvākā NHL sezona, iepriekš ar vairāk punktiem atzīmējoties vienīgi viņa pirmajā 2013./2014. gada sezonā (8+14) un sezonu pēc tās (15+15).

Otrajā periodā otro reizi iedzinējos pēc vēl viena mazākuma nonāca Bufalo klubs, kad ar pirmo NHL vārtu guvumu atzīmējās "Avalanche" spēlētājs Martins Kauts (1:2). Septiņas minūtes vēlāk neizšķirtu rezultātu uz spēles tablo panāca Kērtiss Lazārs, kurš vārtu priekšā pielaboja Džeika Makkeiba tālmetienu (2:2).

Uzvaras vārtus mājinieki nokārtoja mazliet vairāk kā astoņas minūtes līdz mača beigām, kad no aizvārtes lielisku piespēli brīvajam Džozefam Teiloram Komferam atdeva soms Jonass Donskojs (2:3).


Girgensons laukumā pavadīja 14 minūtes un 50 sekundes, minūti un 34 sekundes no tām spēlēdams mazākumā. Uzbrucējs izpildīja vienu metienu, vienreiz atņēma pretiniekam ripu un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šis bija otrais Bufalo "Sabres" zaudējums septiņos mačos. Nākamo spēli Girgensona komanda aizvadīs 29. februārī izbraukumā pret Vegasas "Golden Knights".

Ar 66 punktiem pēc 63 spēlēm Bufalo hokejisti ieņem 13. vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!