Foto: Publicitātes foto
Laikā no 5. līdz 8. martam "Latvijas Para Ledus Hokeja Federācijas" ( LPLHF parahokejs) pārstāvji piedalās intensīvā apmācību un treniņnometnē Norvēģijā.

"Esam gandarīti, ka mums ir iespēja iepazīties ar jaunāko treniņu metodiku un pievienoties mūsu pieredzējušajiem skandināvu kolēģiem, šajās dienās Skīnē," stāsta parahokeja tehniskais direktors Kaspars Iesaliņš.

Nometnes norisi, pārrobežu sadarbības projekta ietvaros atbalsta Starptautiskās Paralimpiskās komitejas atbalsta fonda "Agitos" finansējums. "Agitos" treniņnometnē Norvēģijas pilsētā Skīnē (Skien) piedalās kopā vairāk nekā 30 parahokeja spēlētāji un 4 parahokeja vārtsargi, vecumā līdz 35 gadiem, pārstāvot Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Latvijas un Čehijas valstsvienības. Paralēli treniņnometnei, tās norises vietā atpūtas un izklaides centra ledus laukumos draudzības spēles spēcīgākajos sastāvos aizvada Norvēģijas un Vācijas parahokeja izlases, tādējādi nodrošinot papildus apmācību un pieredzes pārneses līmeni jaunākajiem un mazāk pieredzējušajiem dalībniekiem.

"Sadarbojamies ar kolēģiem no pieredzējušajām parahokeja nācijām jau kopš sporta veida pirmsākumiem šeit Latvijā. Mūsu spēlētāju pārstāvjiem un tehniskajiem speciālistiem svarīgi gūt reālas praktiskas zināšanas no pasaules ranga top 6 valstīm Čehijas un Norvēģijas, tai pat laikā, salīdzināt savu sagatavotību ar tiem kaimiņiem, kurus var nākties sastapt gada beigās paredzamajās pirmajās reitinga cīņās," skaidro Mareks Matisons, Latvijas parahokeja federācijas ģenerālsekretārs.

Treniņnometne norisinās laikā, kad koronovīrusa dēļ virkne lielu sporta pasākumu ar publikas līdzdalību tikuši atcelti vai pārcelti. Kā pasākuma rīkotāji, tā arī Latvijas parahokeja pārstāvji rūpīgi seko līdzi oficiālajai informācijai par "Covid-19" un iespējamajiem ierobežojumiem. Pasākuma rīkotāji atcēla Japānas pārstāvju dalību treniņnometnē, izvērtējot potenciālos riskus, taču kopējais apdraudējuma līmenis Skandināvijas un Baltijas reģionā vērtējams kā zems, tādēļ treniņnometnes norises notiek kā plānots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!