Foto: F64
Viens no valsts spēcīgākajiem hokeja klubiem "Kurbads" nolēmis izstāties no Latvijas čempionāta, bet lielāku uzmanību pievērsīs jauniešu hokejam.

"Ir pienācis laiks atvilkt elpu, saprast prioritātes un sagaidīt jauno revolūciju - vai nu sevī pašā, vai sistēmā kopumā. Septiņas sezonas esmu kāpis augstā kalnā un divas reizes esmu nokļuvis līdz virsotnei. Šo skatu un sajūtu, es nekad neaizmirsīšu un zinu, ka reiz gribēšu tur atgriezties. No hokeja "Kurbads" pavisam noteikti nepazūd - tieši pretēji. Ir laiks pievērst visu enerģiju jaunajai paaudzei, jo tieši viņiem šobrīd tā ir nepieciešama un viņi to hokejam atdos atpakaļ ar uzviju," teikts "Kurbads" paziņojumā sociālajos tīklos.

"Kurbads" kluba īpašnieks Andis Pikāns portālam "sportacentrs.com" apstiprinājis, ka paziņojums nozīmē izstāšanos no Latvijas hokeja čempionāta. Pikāns aiziešanas iemeslus saistīja ar diviem faktoriem – no LHF atšķirīgu viedokli par Latvijas hokeja attīstību un viņam piederošā uzņēmuma "Kurbads" finansiālās grūtības, kas radušās koronavīrusa izraisītas slimības "Covid-19" pandēmijas dēļ.

"Kurbads" septiņas sezonas spēlēja Latvijas čempionātā, pēdējos sešos gados tiekot līdz finālsērijai. 2017. un 2018. gadā "Kurbads" kļuva par Latvijas čempioniem, bet šogad regulārajā sezonā palika otrie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!