Foto: F64

Daugavpils komanda "Dinaburga", iespējams, jau nākamnedēļ atgriezīsies "Optibet" hokeja līgā (OHL), taču sākotnēji vēl jāveic atkārtotas Covid-19 pārbaudes, teica Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Jau ziņots, ka saistībā ar četriem Covid-19 gadījumiem OHL komandā Daugavpils "Dinaburga" četras vienības spēles līgā ir atceltas.

Divas dienas vēlāk Daugavpils Ledus sporta skolas audzēkņiem, kuri iepriekš bija kontaktā ar "Dinaburga" treneriem, noteica mājas karantīnu, bet Daugavpils ledus halle līdz 9.oktobrim bija slēgta.

Piektdien sarunā ar aģentūru LETA Koziols norādīja, ka ar komandas "Dinaburga" pārstāvjiem komunicējis ceturtdien. Daugavpilieši atklājuši, ka pirmdien veiks Covid-19 testus, un gadījumā, ja tie būs negatīvi, komanda drīkstēs atgriezties OHL čempionātā.

Koziols norādīja, ka LHF izstrādātie noteikumi ļauj komandām atgriezties čempionātā, ja iesaistītās personas nesūdzas par pašsajūtu, kā arī ir viens negatīvs Covid-19 tests. Daudzviet pieredzēts, ka čempionāta rīkotāji no dalībniekiem prasa divus pēc kārtas negatīvus Covid-19 testus.

"Daugavpils komandā neviena persona neizjuta izteiktus saslimšanas simptomus. Kluba spēlētāji jūtas lieliski un jau atsākuši individuālos treniņus," situāciju komandas nometnē ieskicē Koziols.

Bez pārceltās spēles savā laukumā ar "Mogo"/LSPA tika pārceltas četras nākamās vienības spēles - savā laukumā 30.septembrī ar "Olimp"/"Venta 2002" un 3.oktobrī ar "Zemgale"/LLU, kā arī divi mači viesos - 7.oktobrī ar "Liepāju" un 10.oktobrī - ar hokeja skolu "Rīga".

10.oktobrī arī "Zemgale"/LLU komanda ziņoja, ka tās rindās konstatēti divi saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Sestdien jelgavniekiem bija paredzēts duelis ar "Mogo"/LSPA, bet maču pārcēla uz vēlāku laiku.

Turnīra tabulas vadībā ar 14 punktiem deviņos dueļos ir izvirzījusies "Liepāja", 13 punkti astoņās cīņās ir "Olimp"/"Venta 2002", bet vadošo trijnieku ar desmit punktiem astoņos mačos noslēdz "Mogo"/LSPA, kurai ar tikpat punktiem sešos dueļos seko "Zemgale"/LLU. Hokeja skola "Rīga" astoņās spēlēs tikusi pie pieciem punktiem, par diviem mazāk ir "Prizmai"/IHS, kas laukumā devusies jau deviņas reizes, kamēr Daugavpils "Dinaburga" četros mačos palikusi bešā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!