Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Māris Bičevskis piektdien divas reizes rezultatīvi piespēlēja Čehijas čempionāta mačā, palīdzot "Mlada Boleslav" komandai izcīnīt uzvaru.

"Mlada Boleslav" viesos at 7:3 (3:1, 3:1, 1:1) pārspēja Zlīnas "PSG Berani" komandu.

Bičevskis uz ledus pavadīja 13 minūtes un trīs sekundes, šajā laikā uzvarot deviņos no 15 iemetieniem. Viņš dueli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Ar rezultatīvu piespēli piektdien atzīmējās arī aizsargs Ralfs Freibergs, kura pārstāvētā Brno "Kometa" viesos ar 2:4 (0:0, 1:2, 1:2) atzina Karlovi Vari "Energie" pārākumu. Freibergs spēlēja 15 minūtes un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Uzvaru piektdien izcīnīja aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži", kas mājās ar 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) pārspēja Plzeņas "Škoda". Galviņš 20 minūtēs un 26 sekundēs divreiz meta pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Tāpat uzvaru svinēja aizsargu Oskara Cibuļska un Uvja Balinska pārstāvētā Litvīnovas "Verva", kas izbraukumā ar 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica Liberecas "Bili Tygri". Cibuļskis 17 minūtēs un 44 sekundēs pielietoja divus spēka paņēmienus, bet Balinskis 22 minūtēs un 31 sekundē divas reizes meta pa vārtiem, abiem latviešiem spēli noslēdzot ar neitrālu lietderību.

Šosezon Čehijas spēcīgākajā līgā spēlē 14 komandas. Covid-19 pandēmijas dēļ vienības aizvadījušas atšķirīgu spēļu skaitu - no astoņiem līdz 12 mačiem. No latviešu komandām visaugstāk tabulā ir "Ocelārži", kas ar 26 punktiem deviņās spēlēs ieņem otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!