Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien Teodors Bļugers un viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 2:3 pagarinājumā piekāpās Bostonas "Bruins".

Bļugers šajā mačā spēlēja trešajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Brendonu Tanevu un Džeredu Makkanu. Viņš laukumā pavadīja 15 minūtes, no kurām 11 sekundes nospēlēja vairākumā, bet minūti un 57 sekundes – mazākumā. Latvietis izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu metienu, kā arī uzvarēja 43% iemetienu.

Spēles astotajā minūtē Breds Maršans izvirzīja vadībā "Bruins" vienību, bet 20 minūtes vēlāk Niks Ričijs Bostonas komandai panāca divu vārtu pārsvaru. Trešajā periodā "Penguins" vienībai izdevās izlīdzināt rezultātu – vispirms Džeisons Zakers izpildīja precīzu metienu 50. minūtē, bet 57. minūtē Zakers ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Kasperi Kapanenam ievest spēli pagarinājumā.

Spēlē turpinājās pagarinājumā, kurā 11 sekundes pirms tā beigām Kreigs Smits izgājienā divi pret vienu vārtsargu guva vārtus un izrāva "Bruins" uzvaru.

Citā spēlē Kolumbusas "Blue Jackets" ar rezultātu 3:4 pēcspēles metienos piekāpās Floridas "Panthers". Šajā mačā "Blue Jackets" vārtus sargāja Jonass Korpisalo, kurš tika galā ar 28 no 31 pretinieku metiena un trīs no pieciem pēcspēles metieniem.

Kolumbusas komanda bija tuvu uzvarai pamatlaikā, tomēr trīs sekundes pirms beigām Patriks Hornkvists spēja rezultātu izlīdzināt. Arī pēcspēles metienos Hornkvists kļuva par uzvaru nesošā "bullīša" autoru.

"Penguins" hokejisti septiņās spēlēs tikuši pie deviņiem punktiem, kas Austrumu divīzijā dod ceturto vietu, bet "Bruins" ar tikpat punktiem ir otrajā vietā. Centrālajā divīzijā "Blue Jackets" ar septiņiem punktiem septiņās spēlēs ir līderpozīcijā.

Citās spēlēs Bufalo "Sabres", kurai nevar palīdzēt savainotais Zemgus Girgensons, ar rezultātu 3:2 pārspēja Ņujorkas "Rangers", bet Rūdolfa Balcera jaunā komanda ar rezultātu 3:7 zaudēja Kolorado "Avalanche". Latvietis vēl nedrīkst pievienoties komandai drošības protokolu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!