Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs ceturtdien svarīgu lomu savu komandu uzvarās spēlēja vārtsargs Elvis Merzļikins un uzbrucējs Teodors Bļugers.

Merzļikins sekmēja Kolumbusas "Blue Jackets" uzvaru ar rezultātu 3:0 pār Nešvilas "Predators".

Vārtsargs no Latvijas atgriezās "Blue Jackets" pamatsastāvā pēc treniņā gūtā savainojuma izārstēšanas, un viņš atvairīja visus 32 "Predators" komandas spēlētāju metienus. Ar savu sniegumu Merzļikinu atzina par spēles spožāko zvaigzni.

Kolumbusas komandas labā vārtus guva Kems Etkinsons, kurš ar precīzu metienu izcēlās piektajā spēlē pēc kārtas, Maks Domi un Ēriks Robinsons. Katrā no periodiem "Blue Jackets" guva pa vieniem vārtiem.

Merzļikinam viņa NHL karjerā šī bija sestā "sausā" spēle. Šajā sezonā viņš astoņos mačos vidēji atvairījis 92% metienu un ielaidis 2,51 vārtus.

Citā spēlē Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 4:1 uzvarēja Ņujorkas "Islanders".

Bļugers šajā mačā guva komandas otros jeb uzvaras vārtus, precīzu metienu izdarot spēles 39. minūtē. Viņš atradās īstajā vietā un īstajā laikā, ieguva vārtsarga atvairīto ripu un raidīja to "Islanders" vārtos, gūstot savus sezonas trešos vārtus.

Bļugers laukumā darbojās ar saviem ierastajiem partneriem Zaku Astonu-Rīsu un Brandonu Tanevu un nospēlēja 15:05 minūtes, 1:09 minūtes spēlējot vairākumā, bet 2:26 minūtes – mazākumā. Latvijas uzbrucējs izdarīja četrus metienus pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un uzvarēja 54% iemetienu. Bļugera lietderības koeficients bija +1.

Bļugers šajā sezonā 15 spēlēs guvis trīs vārtus un izdarījis sešas rezultatīvas piespēles.

"Penguins" hokejisti šajā mačā vadībā izvirzījās piektajā minūtē, kad Sidnijs Krosbijs pārspēja vārtsargu. Otrajā periodā Bļugers nostiprināja vadību, bet mača 50. minūtē Džeisons Zakers guva vārtus. No "sausā" zaudējuma Ņujorkas komandu glāba Broks Nelsons, bet punktu šim mačam pielika Braients Rasts, panākot mača gala rezultātu 4:1.

Laukumā ceturtdien devās arī Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Sanhosē "Sharks" ar 2:3 pagarinājumā zaudēja Sentluisas "Blues".

Balcers atkal darbojās "Sharks" otrajā virknējumā kopā ar Timo Maieru un Tomāšu Hertlu, laukumā pavadot 11 minūtes un 50 sekundes, no kurām 1:06 nospēlēja vairākumā. Šajā laikā viņš izdarīja pa vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un divreiz bloķēja pretinieku metienus, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Vispirms septītajā minūtē precīzi meta Maiks Hofmans, izvirzot vadībā "Blues" bet Noā Gregors 22 minūtes vēlāk izlīdzināja rezultātu "Sharks" vienībai. Tad spēles 35. minūtē Džons Leonards deva vadību "Sharks" vienībai, tomēr 40 sekundes pirms pamatlaika beigām Breidens Šens izrāva neizšķirtu. Pagarinājumā Davids Perons ar savu metienu izrāva uzvaru "Blues" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!