Foto: F64

Trešdien Jelgavā tika uzsākta "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērija, kurā vadībā izvirzījās "Olimp"/"Venta2002" vienība, izbraukumā pārspējot "Zemgale"/LLU hokejistus.

"Olimp" vienība svinēja uzvaru ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:1, 1:0). Sērijā, kura norisināsies līdz četrām uzvarām, rīdzinieki izvirzījušies vadībā ar 1-0.

Pirmie īslaicīgus priekus spēles laikā piedzīvoja "Zemgale" hokejisti, tomēr Roberta Jekimova gūtie vārti netika ieskaitīti. Tā vietā spēles rezultātu 15. minūtē atklāja Miķelis Rēdlihs, kuram rezultatīvi piespēlēja Kirils Galoha. Otrajā periodā rezultātu izlīdzināja Aleksandrs Novikovs, bet divas minūtes vēlāk Rēdliha uzmetienu vārtu virzienā veiksmīgi pielaboja Galoha.

Mājinieku galvenais treneris Artis Ābols lēma vārtsargu Rihardu Cimermani mainīt pret sesto laukuma spēlētāju jau divas minūtes pirms pamatlaika beigām. Jelgavnieki radīja pāris vārtu gūšanas iespējas, tomēr spēlei punktu pielika Rēdlihs, kurš pārtvēra ripu savā zonā un pēc slidojuma laukuma garumā panāca rezultātu 3:1.

Viesu labā 18 no 19 metieniem atvairīja Rūdolfs Gusts Lazdiņš, bet Cimermanis tika galā ar 25 no 27 metieniem, 28. raidījumam nonākot neaizsargātos vārtos.

Abas komandas piektdien Jelgavā aizvadīs sērijas otro spēli.

Jelgavnieki pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāki pār "Mogo"/LSPA komandu ar 4-2, bet "Olimp"/"Venta 2002" ar 4-1 izrādījās pārāka par "Liepāju".

Līdz šim neviena no abām finālistēm kausu par godu savai uzvarai "play-off" turnīrā virs galvas nav cēlusi. "Olimp"/"Venta 2002" šis ir pirmais fināls, bet Jelgavas klubs vienīgo finālsēriju līdzšinējā komandas vēsturē aizvadīja 2018. gada pavasarī, kad pret Rīgas "Kurbads" zaudēja ar 0-4.

Šosezon komandas savā starpā jau bija tikušās sešreiz, un piecās pārāka bijusi Jelgavas komanda. Vienreiz tas noticis papildlaikā, bet zaudēts tikai vien ar minimālo 1:2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!