Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta izskaņā pie uzvarām trešdien tika gan Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", gan Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks".

Merzļikins trešdienas spēlē atvairīja 30 no 32 metieniem, bet "Blue Jackets" divreiz atspēlējās un ar 4:2 (0:1, 2:1, 2:0) pieveica Našvilas "Predators".

Merzļikins pirmo reizi kapitulēja spēles ceturtajā minūtē, kad pēc cīņas aiz vārtiem pie apmales pie ripas tika Tanners Ženo un pārsteidza latviešu vārtsargu ar metienu tuvējā stūrī. Otrās trešdaļas sākumā Džeks Roslovičs izlīdzināja rezultātu, bet divas minūtes pirms otrā perioda beigām Kalle Jarnkroks izgājienā pārspēja Merzļikinu, panākot 2:1 "Predators" labā.

Tomēr "Blue Jackets" arī šoreiz atspēlējās, 51 sekundi pirms otrā pārtraukuma Oliveram Bjerkstrandam panākot 2:2. Trešā perioda 14. minūtē "Blue Jackets" vienībai uzvaru nodrošināja Mihails Grigorenko, bet Bjerkstrands sekundi pirms beigu signāla ripu vēl paspēja iemest tukšos vārtos.

"Blue Jackets" ar šo uzvaru "aizlika kāju priekšā" "Predators", kas panākuma gadījumā vēl būtu saglabājusi teorētiskas iespējas iekļūt Stenlija kausā. "Blue Jackets" regulārajā čempionātā atlikušas divas spēles pret Detroitas "Red Wings", bet komanda jau kādu laiku ir zaudējusi cerības iekļūt Stenlija kausā, tādējādi Kolumbusas hokejistiem sezonas būs beigusies.

Savukārt "Sharks" atspēlējās no 0:2 un ar 3:2 (0:0, 1:2, 2:0) pieveica Kolorādo "Avalanche".

Balcers laukumā bija 15:27 minūtes, piedaloties arī spēlē gan vairākumā, gan mazākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, rezultativitātes punktus neguva, trīs reizes pielietoja spēka paņēmienu, reizi bloķēja pretinieku metienu, bet spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Četras ar pusi minūtes pirms otrās trešdaļas beigām pirmos vārtus spēlē guva Taisons Josts, bet vēlāk Andrē Burakovskis panāca 2:0. 13 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām Tomass Hertls paspēja vienus vārtus atgūt, bet trešā perioda sākumā Ertls panāca arī izlīdzinājumu. Uzvaru "haizivīm" nodrošināja Ēriks Karlsons, kurš precīzs vairākumā bija perioda vidū.

"Sharks" arī šajā sezonā necīnīsies Stenlija kausā, bet regulārajā sezonā Sanhosē komandai vēl atlikušas trīs spēles, pēc kurām, visticamāk, Balcers steigs palīgā Latvijas izlasei uz pasaules čempionātu Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!