Latvijas hokejists Kristers Gudļevskis karjeru turpinās Slovākijas klubā Bratislavas "Slovan", kuram viņš pievienojās 2020./2021. gada sezonas gaitā, ziņots vienības mājaslapā.

Vienošanās panākta līdz 2022. gada 30. aprīlim, bet Gudļevskis komandai pievienosies jūlijā, lai sāktu gatavošanos sezonai jau pirms komandas kopīgajiem treniņiem, vēstīts "Slovan" mājaslapā.

Aizkrauklietis komandai pievienojās vien februārī, septiņās regulārās sezonas spēlēs vidēji atvairot 91,4% metienu, bet ielaižot 2,57 ripas mačā. Izslēgšanas spēlēs viņš aizvadīja četras spēles, bet viņa komandas biedrs Tailers Parkss komandas vārtus sargāja septiņās spēlēs, "Slovan" pusfinālā ar 1-4 zaudējot topošajai čempionei "Zvolen".

"Viņš sevi "Slovan" komandā ātri pierādīja, aizvadot labas spēles, kā arī uzlabojot sniegumu ar katru spēli," saka kluba ģenerālmenedžeris Marošs Krajči. "Kā pirmais vārtsargs viņš jau uzsāka spēles sērijā pret "Zvolen", kurā ar vairāk nekā 94% atvairītu metienu viņš bija komandas balsts. Mēs ticam, ka pirmajā pilnajā sezonā ar "Slovan" viņš palīdzēs izcīnīt svarīgas uzvaras."

Parksam jau pēc gadu mijas piedāvāts pagarināt līgumu, taču amerikānis cer pievienoties kādai no kontinenta spēcīgākajām līgām, minēts kluba paziņojumā. Tiesa, komanda meklēs pašmāju vārtsargu, kurš varētu ar Gudļevski veidot uzticamu vārtu vīru duetu.

28 gadus vecais latvietis sezonu uzsāka Austrija vienībā "Villacher SV", kuras vārtos 27 spēlēs caurmērā atvairīja 91,3% metienu, bet ielaida 2,80 ripas. Savukārt 2019./2020. gada sezonu Gudļevskis aizsāka Rīgas "Dinamo" komandā, bet, sadarbībai pārtrūkstot, pievienojās Vācijas augstākās līgas (DEL) komandai "Fischtown Pinguins".

Vārtsargs ārpus Latvijas robežām piecās spēlēs sargājis Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas "Lightning" vārtus, kā arī spēlējis Amerikas hokeja līgā (AHL) un Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!