"Volvo" ledus hallē Rīgā izveidots piemiņas stūrītis traģiski bojā gājušā Latvijas izlases vārtsarga Matīsa Kivlenieka piemiņai, sociālajā vietnē "Facebook" vēstī Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Hokejistam veltītajā piemiņas vietā līdzjutējiem ir iespēja nolikt ziedus, raksta LHF.

"Volvo" hallē mājo ne tikai Latvijas Hokeja federācija, bet arī sporta skola "Pārdaugava". Matīss Kivlenieks hokeja spēli apguva tieši šajā skolā. Trenera Gunta Bāliņa audzēknis jau pirms 16. dzimšanas dienas paguva debitēt Latvijas hokeja čempionātā "Prizma" komandas sastāvā, bet 16 gadu vecumā devās uz Ziemeļameriku.

Ziņots, ka Kivlenieks 24 gadu vecumā bojā gāja svinībās par godu ASV Neatkarības dienai 4. jūlijā, kad uguņošanas laikā izcēlās negadījums. Pēc autopsijas tika secināts, ka pirotehnikas atlūzas trieciens izraisījis hokejista nāvi.

Matīss Kivlenieks karjeras laikā piedalījies vairākos jauniešu pasaules čempionātos, kā arī divas reizes pārstāvējis Latvijas pieaugušo valstsvienību pasaules čempionātos. 2018. gadā vārtsargs laukumā nedevās, bet 2021. gadā Rīgā kļuva par nosacītu pamatvārtsargu, kurš četrās spēlēs vidēji ielaida 2,18 ripas un atvairīja 92,2% metienu. Kivleniekam aizvadot "sauso" spēli, Latvijas hokeja izlase pirmo reizi pieveica Kanādas valstsvienību, kas vēlāk kļuva par pasaules čempioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!