Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā neveiksmīgi kārtējos mačus otrdien, 26. oktobrī, aizvadīja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" un Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" vienības, bet latvieši mačos neizcēlās ar rezultativitātes punktiem.

"Penguins" kārtējā spēlē savās mājās ar 1:5 (0:0, 0:3, 1:2) piekāpās pēdējo divu gadu Stenlija kausa ieguvējiem Tampabejas "Lightning", turpinot sezonas sākumā piekopto tradīciju – pēc uzvaras seko zaudējums.

Bļugers nospēlēja 16:08 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku metienu, uzvarēja 11 no 17 iemetieniem, bet spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu "-1".

Izšķirošo pārsvaru "Lightning" ieguva otrajā periodā, kuru uzvarēja ar 3:0. Otrās trešdaļas 31. sekundē vārtus guva Breidens Points, bet perioda vidū 10 sekunžu laikā izcēlās Ondžejs Palats un Raiens MakDonafs. Pēdējā trešdaļā Stenlija kausa īpašniekiem vēl vārtus guva Mihails Sergačevs un Alekss Kilorns, bet "pingvīniem" vienīgo golu guva Džeisons Zukers, realizējot skaitlisko vairākumu.

Vienus vārtus savā mačā spēja gūt arī "Sharks", kas ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) zaudēja Našvilas "Predators". Balcers laukumā bija 13:01 minūti, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, izdarīja vienu metienu pa vārtiem un, tāpat kā Bļugers, cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu "-1".

Jau spēles 80. sekundē Mets Dušēns vairākumā vadībā izvirzīja "Predators", bet otrā perioda vidū Filips Forsbergs panāca 2:0. Astoņas minūtes pirms spēles beigām Timo Meiers samazināja rezultāta starpību, bet pēdējā minūtē, kad "Sharks" jau bija nomainījuši vārtsargu pret sesto spēlētāju, Mikaels Granlunds raidīja ripu no savu vārtu priekšas pāri visam laukumam un trāpīja tukšos "haizivju" vārtos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!