Latvijas hokejists Teodors Bļugers sestdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, taču viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 2:4 piekāpās Ņūdžersijas "Devils".

Spēles trešajā trešdaļā Bļugers divcīņā aiz vārtiem spēja ripu kritienā nogādāt Brokam Makginam, kurš ar precīzu metienu no vārtu priekšas izlīdzināja spēles rezultātu 2:2. Bļugers šajā sezonā astoņās spēlēs guvis divus vārtus un izdarījis vienu piespēli.

Latvijas hokejists šajā mačā nospēlēja uz ledus 16:54 minūtes, no kurām 20 sekundes vairākumā un 2:23 – mazākumā. Bļugers izpildīja divus spēka paņēmienus un uzvarēja 62% iemetienu un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pirmajā trešdaļā "Penguins" hokejisti izvirzījās vadībā, kad 13. minūtē Dentons Heinens guva vārtus, bet pirmā un otrā perioda izskaņā "Devils" guva pa vārtiem. Vispirms precīzs bija Andreass Jonsons, bet tad Džimmijs Vesijs. 43. minūtē Makgins izlīdzināja rezultātu, bet Ņūdžersijas komanda mača pamatlaika izskaņā guva divus vārtus pēc kārtas, turklāt to paveicot pusotras minūtes laikā. Vispirms Džespers Brets atguva vadību "Devils", bet mača gala rezultātu panāca Jonsons.

Tādējādi "Penguins" piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Savukārt Rūdolfs Balcers ar 100. spēli NHL čempionātā atzīmēja ar uzvaru, kad Sanhosē "Sharks" ar rezultātu
2:1 pagarinājumā savā laukumā pārspēja Vinipegas "Jets".

Balcers šajā mačā laukumā pavadīja 16:43 minūtes. Viņš vienreiz apdraudēja pretinieku vārtus, izdarīja vienu metienu un bloķēja vienu metienu. Balcers savā NHL karjerā 100 spēlēs guvis 15 vārtus un izdarījis 20 rezultatīvas piespēles.

Jau spēles pirmajā minūtē Tomašs Hertls izvirzīja vadībā "Sharks", bet spēles 37. minūtē Kails Konors rezultātu izlīdzināja. Pagarinājumā "Sharks" uzvaru nodrošināja Timo Meiers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!