Latvijas U-20 hokeja izlase ceturtdien ar uzvaru sāka Četru nāciju turnīru, kas norisinās Jelgavā.

Latvijas hokejisti ar 4:2 (1:0, 1:2, 2:0) pārspēja Dānijas U-20 izlasi.

Pirmās trešdaļas izskaņā Latvijas valstsvienību vadībā izvirzīja Daniels Andersons, taču jau otrās trešdaļas astotajā minūtē vadībā ar 2:1 bija izvirzījušies Dānijas hokejisti.

Spēles 34.minūtē Darels Dukurs panāca neizšķirtu, un trešās trešdaļas ievadā viņš arī izvirzīja komandu vadībā (3:2). Ceturtos Latvijas vārtus guva Ņikita Sažko, raidot ripu tukšos vārtos.

Latvijas valstsvienībā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Dukurs, kurš tika atzīts par Latvijas izlases labāko spēlētāju šajā mačā.

Savukārt vārtus sargāja Ričards Francis Puče, kurš atvairīja 17 no 19 pretinieku raidītajiem metieniem.

"Pirmkārt, vēlētos visus apsveikt Lāčplēša dienā. Ļoti patīkami, ka izdevās uzvarēt. Mačs bija labs. Puiši visus trīs periodus cīnījās un parādīja cienījamu sniegumu. Nonākot zaudētājos ar 1:2, parādījām raksturu un atspēlējāmies. Šis turnīrs ir kā pārbaude pirms decembra pasaules čempionāta. Vērosim spēlētājus, lai saprastu, kurus piesaistīsim arī decembrī. Centīsimies uzlabot spēli visās niansēs. Kopumā esmu apmierināts. Malači, puiši," Latvijas Hokeja federācija citē galvenā trenera Kārļa Zirņa teikto.

Piektdien Latvijas hokejisti spēkosies ar Austrijas vienaudžiem, bet sestdien ar Baltkrievijas U-20 valstsvienību.

Šis ir Latvijas U-20 izlases pēdējais turnīrs pirms gaidāmā Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra, kurš no 12. līdz 18. decembrim notiks Dānijas pilsētā Hersholmā. Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā Latvijas hokejisti spēkosies ar Baltkrieviju, Dāniju, Norvēģiju, Kazahstānu un Ungārija. Tikai viena izlase izcīnīs vietu elites divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!