Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" piektdien paziņoja, ka šosezon iemūžinās kluba leģendārā uzbrucēja Rika Neša 61. numuru.

Krekla pacelšana pie "Nationwide Arena" griestiem plānota 5. martā, kad tiks aizvadīta mājas spēle pret Bostonas "Bruins". Nešs būs pirmais "Blue Jackets" spēlētājs, kura numuru iemūžinājusi komanda.

Nešs paziņoja par NHL karjeras beigām pēc 2018./2019.gada sezonas. Viņš ir "Blue Jackets" rindās visvairāk spēļu aizvadījušais spēlētājs (674 spēles), kurš guvis visvairāk vārtus (289), atdevis visvairāk rezultatīvu piespēļu (258), kā arī ir vienības visu laiku rezultatīvākais spēlētājs, kopā sakrājot 547 rezultativitātes punktus.

Kolumbusas komandā Nešs aizvadīja deviņas sezonas no 2002. gada līdz 2012. gadam, pēdējās četrās sezonās pildot komandas kapteiņa pienākumus. 2012. gada vasarā Nešs tika aizmainīts uz Ņujorkas "Rangers".

"Paldies "Blue Jackets" organizācijai, tas bija smagi, kad tiku aizmainīts prom. Sākumā tas pat nebija patīkami atgriezties, taču zināju, ka mana sirds vienmēr piederēs "Blue Jackets"," teica Nešs.

Kolumbusas vienība 2002. gada draftā izraudzījās uzbrucēju ar pirmo numuru. Savas NHL karjeras laikā Nešs aizvadīja 1060 mačus, kuros kopā guva 437 vārtus un atdeva 368 rezultatīvas piespēles. Karjeras laikā viņš ir spēlējis arī Bostonas "Bruins" un Ņujorkas "Rangers".

Kolumbusas klubs NHL pievienojās 2000. gadā. 20 sezonu laikā vienība izslēgšanas spēles sasniegusi sešas reizes, tikai vienreiz (2018./2019. gadā) uzvarot vienu kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!