Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Sanhosē "Sharks" pārstāvošais Latvijas izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers intervijā "Viaplay Sport Latvia" atzina, ka pagaidām nav visai apmierināts ar savu statistiku, kā arī ar nepacietību gaida 2022. gada Pekinas olimpiskās spēles.

Balcers šajā sezonā 15 spēlēs guvis divus vārtus un izdarījis piecas rezultatīvas piespēles, bet saruna ar hokejistu notika pirms otrdienas mača, kurā liepājnieks izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Balceram šī ir ceturtā sezona hokeja mekā, un viņš kopā NHL aizvadījis jau 107 spēles.
"Man ir ceturtā sezona NHL, tu pierodi un saproti, kāds tas hokejs te ir. Tomēr tajā pašā brīdī arī apzinies, ka tā ir grūtākā līga pasaulē, nevar iziet un uz vienu kāju slidināties. Katru dienu jāstrādā. Pašapziņa ir tāda pati, kā pirmajā sezonā. Drošību dod tas, ka apmēram zini, kā viss notiek," sarunā saka 24 gadus vecais sportists.

Runājot par sezonas statistikas rādītājiem, Balcers neslēpa rūgtumu. "Statistikas ziņā varētu būt labāk. Ir spēles, ir momenti, vairāk jāmet goli iekšā. Noteikti varētu būt labāk. Tāds lēns sezonas sākums sanācis. Eju laukumā un mēģinu nedomāt par punktiem vai goliem, bet darīt to, lai palīdzētu komandai. Tie paši spēka paņēmieni, spēle mazākumā. Mēģinu būt pozitīvs, katra spēle jauna iespēja."

"Protams, ir spiediens, spēlēju otrajā maiņā. Spiediens visu laiku ir šajā līgā. To mēs apzināmies. Kaut kā nav sanācis tik daudz golus iemest, bet varbūt "atvēršos"," cer hokejists.

Augustā Balcers palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt ceļazīmi uz Pekinas olimpiskajām spēlēm. "Sharks" uzbrucējs cer, ka februārī viņš varēs izjust olimpisko debiju un spēlēs Pekinā. "Būs interesanti. Zemgus (Girgensons) teica, ka olimpiāde ir pavisam kas cits. Cerams, ka kovids nomierināsies un būs tā olimpiskā sajūta. Būs forši aizbraukt un redzēt, kā tur viss notiek."

Pilnu interviju ar Balceru var noskatīties "Viaplay Sport Latvia" lapā sociālajā vietnē "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!