Foto: F64

Jelgavas "Zemgale"/LLU uzvarā pagarinājumā trešdien Rīgā divu "Optibet" Hokeja līgas (OHL) līdervienību mačā trīs vārtus viesu labā guva Roberts Jekimovs.

Šajā mačā "Mogo"/LSPA komanda mājās ar 4:5 (2:0, 1:1, 1:3, 0:1) piekāpās "Zemgale"/LLU.

Pirmā perioda vidū Elviss Želubovskis un Ričards Grīnbergs panāca 2:0 mājinieku labā.

Otrajā periodā Roberts Jekimovs atklāja spēlē iemesto "golu" rēķinu arī Jelgavas komandā, taču perioda vidū 3:1 panāca un divu vārtu pārsvaru mājiniekiem atjaunoja Kārlis Ozoliņš.

Lūzums notika pēdējā trešdaļā, kad nepilnu četru minūšu laikā rezultāts 48.minūtē bija kļuvis 4:3 viesu labā. Ar precīziem metieniem "Zemgale"/LLU rindās izcēlās Aleksis Ostaņkovičs, Daniels Andersons mazākumā un savus otros vārtus spēlē guva Jekimovs - 4:3 viesu labā.

79 sekundes pirms pamatlaika beigām noteikumus pārkāpa Miks Tumānovs, atstājot viesus mazākumā. Rīdzinieki nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un pēc 38 sekundēm izlīdzinājumu panāca Oskars Bārtulis - 4:4.

Pagarinājumā tika aizvadītas divas minūtes un 17 sekundes, uzvaras vārtus gūstot un "hat-trick" noformējot Jekimovam - 5:4 jelgavnieku labā.

Uzvarētāju labā pa trim rezultatīvām piespēlēm sakrāja aizsargs Renars Džerods Alksnis un Artūrs Ozoliņš, bet Jekimovam tika arī rezultatīva piespēle komandas otro vārtu guvumā, sākot atspēlēšanos trešā perioda sākumā.

Mājinieku rindās divas rezultatīvas piespēles sakrāja Gatis Gricinskis.

Turnīra tabulā pirmo vietu ar 26 izcīnītiem punktiem 14 spēlēs ieņem "Mogo"/LSPA, bet otrajā vietā ar 24 punktiem 15 spēlēs ierindojas "Zemgale"/LLU, un labāko trijnieku noslēdz "Liepāja", kas 12 spēlēs izcīnījusi 14 punktus. Ceturto vietu ieņem "Olimp"/"Venta 2002" ar 12 punktiem 11 spēlēs, bet piektajā vietā ir Hokeja skola "Rīga", kas izcīnījusi deviņus punktus 13 spēlēs. Sestajā vietā ar trīs punktiem deviņos mačos atrodas Rīgas "Prizma", bet Daugavpils "Dinaburga" nav izcīnījusi nevienu punktu desmit aizvadītos mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!