Foto: F64
"Dinaburgas" komanda sestdien svinēja pirmo uzvaru "Optibet" Hokeja līgas (OHL) 2021./2022.gada sezonā.

Daugavpilieši izbraukumā ar 4:3 (1:2, 1:1, 2:0) apspēlēja Hokeja skolas "Rīga" komandu.

Mājinieki divreiz panāca divu vārtu pārsvaru, taču Daugavpils komanda, kura divreiz realizēja vairākumu, šādā veidā 55.minūtē Artjomam Tretjakovam gūstot arī uzvaras vārtus, no Rīgas aizbrauca ar pirmo uzvaru sezonā.

Pēc mačā spēlētām piecām minūtēm un 20 sekundēm viesi vārtos Ernestu Valdemāru Tomasu, kurš 15 sekunžu laikā bija ielaidis divus vārtus divos metienos, nomainīja Reinis Liepiņš, atvairot 17 no 18 metieniem.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Artjoms Pankevičs, bet pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja arī Tretjakovs (1+1) un aizsargs Māris Ļeščovs (0+2).

Mājiniekiem divus rezultativitātes punktus sakrāja Rainers Rullers (1+1).

Otrā spēlē "Mogo"/LSPA viesos ar 7:1 (1:0, 5:1, 1:0) sagrāva Rīgas "Prizma" komandu.

Mājiniekus salauza Kārļa Bucenieka 27.minūtē mazākumā gūtie vārti, panākot 2:0.

Uzvarētāju labā Bucenieks šajā spēlē piedalījās sešu vārtu guvumā (3+3), bet pa diviem punktiem sakrāja Kārlis Ozoliņš, Gatis Gricinskis (abiem - 1+1) un Lauris Bajaruns (0+2).

Vārtos Henrijs Ančs atvairīja 11 no 12 metieniem.

Mājinieku labā vienīgos vārtus guva Edgars Kurmis.

Dienas pēdējā mačā Jelgavā "Zemgale"/LLU pēcspēles metienos ar 3:4 (2:1, 0:1, 1:1, 0:0, 0:1) piekāpās "Olimp"/"Venta 2002".

Edijs Brahmanis vairākumā 14.minūtē viesus izvirzīja vadībā. Uz to jelgavnieki atbildēja ar Iļjas Olonova vārtiem 18.minūtē un Aleksandra Novikova "golu" astoņas sekundes pirms pārtraukuma.

2:2 35.minūtē panāca Brahmanis, bet ar precīziem metieniem trešās trešdaļas vidū apmainījās Artūrs Ozoliņš mājinieku komandā un Didzis Jansons viesu vienībā.

Pēcspēles metienos mājiniekiem vārtus guva Ozoliņš, bet viesiem precīzs bija Reinis Mārtiņš Lejnieks un Miķelis Rēdlihs.

Mājinieku rindās Olonovam vārti un rezultatīva piespēle, bet divas piespēles sakrāja Iļja Grekovs.

Viesiem diviem Brahmaņa vārtiem divas rezultatīvas piespēles sakrāja Koba Jass.

Turnīra tabulā pirmo vietu ar 32 izcīnītiem punktiem 17 spēlēs ieņem "Mogo"/LSPA, bet otrajā vietā ar 27 punktiem ierindojas Jelgavas "Zemgale"/LLU. Labāko trijnieku noslēdz "Liepāja", kas 15 spēlēs izcīnījusi 20 punktus. Ceturto vietu ieņem "Olimp"/"Venta 2002" ar 14 punktiem 12 spēlēs, bet piektajā vietā ir Hokeja skola "Rīga", kas izcīnījusi deviņus punktus 16 spēlēs. Sestajā vietā ar trīs punktiem 13 mačos atrodas Rīgas "Prizma", bet Daugavpils "Dinaburga" ir izcīnījusi divus punktus 12 aizvadītos mačos.

Aizvadītajā sezonā OHL kausu izcīnīja "Olimp"/"Venta 2002", bet regulārajā sezonā uzvaru svinēja "Zemgale"/LLU.

Pirmais Latvijas čempionāts hokejā notika pirms 90 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!