Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja aizsargs Kristiāns Rubīns otrdien debitēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), palīdzot Toronto "Maple Leafs" ar rezultātu 5:4 pārspēt Kolumbusas "Blue Jackets" , kuras vārtus pirmajos divos periodos sargāja Elvis Merzļikins.

Rubīns savā debijas mačā NHL nospēlēja 13:40 minūtes, no kurām 1:16 minūtes spēlēja mazākumā. Viņš izdarīja trīs metienus pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un spēli noslēdza ar lietderības koeficientu -1.

Rubīns kļuva par pirmo latvieti, kurš pārstāvējis Toronto "Maple Leafs" komandu un pirmo nedraftēto Latvijas aizsarga pozīcijas spēlētāju, kurš izgājis laukumā NHL spēlē.

Savukārt Merzļikins "Blue Jackets" vārtus sargāja pirmajos divos periodos, un atvairīja 25 no 30 pretinieku metieniem. Trešajā trešdaļā vārtos stājās krievs Daniils Tarasovs, kurš tika galā ar visiem 10 metieniem pa vārtiem.

Aizvadītajā mačā Viljams Nīlanders, Ostons Metjūzs un Niks Ričijs jau pirmajā trešdaļā "Maple Leafs" komandai deva vadību ar 3:0, bet Olivers Bjorkstrands spēles 32. minūtē guva pirmos vārtus "Blue Jackets" vienībai. Otrās trešdaļas noslēgumā Džons Tavaress un Metjūzs septiņu sekunžu laikā guva divus vārtus, panākot 5:1.

Trešajā trešdaļā Bjorkstrands, Šons Kuralijs un Maks Domi guva vārtus Kolumbusas komandai, taču, lai atspēlētos, laika pietrūka.

Citā mačā Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" ar 0:2 zaudēja Anaheimas "Ducks", piedzīvojot piekto zaudējumu pēc kārtas.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 15:32 minūtes, no kurām 1:52 nospēlēja vairākumā, bet 58 sekundes mazākumā. Viņš izdarīja četrus metienus pa vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu. Spēli latvietis noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Ducks" labā vārtus guva Sonijs Milano un Sems Keriks, bet vārtsargs Entonijs Stolarzs atvairīja visus 25 metienus pa vārtiem.

Savukārt Sanhosē "Sharks" bez Rūdolfa Balcera savā laukumā ar 5:3 pārspēja Kalgari "Flames". Uzvarētājiem trīs vārtus guva Tomašs Herls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!