Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālā hokeja līga (NHL) uz četrām spēlēm par nepareizu bloķēšanu diskvalificējusi Čikāgas "Blackhawks" uzbrucēju Bretu Konoliju, svētdien ziņo NHL Spēlētāju drošības departaments

Konolijs sodu saņēmis par neatļautu bloķēšanu 18. decembra mačā pret Dalasas "Stars", kur viņš asi apturēja pretinieku uzbrucēju Tanneru Kero, sagādājot viņam traumu.

NHL lēma arī, ka Konolijam netiks izmaksāta alga, kas par četriem mačiem būtu 70 000 ASV dolāru (61 800 eiro). Šī nauda tiks novirzīta NHL Spēlētāju ārkārtas palīdzības fondam.

Kero no laukuma tika nogādāts uz nestuvēm, kā arī uzreiz tika aizvests uz slimnīcu. Hokejists gan bija pie samaņas un pietiekami modrs, ziņoja Dalasas "Stars" klubs.

2010. gada drafta sestais numurs Konolijs šosezon NHL aizvadījis tikai divas spēles, kurās pie punktiem nav ticis.

2018.gada Stenlija kausa ieguvējs kopā ar Vašingtonas "Capitals" sezonas lielāko daļu pavadījis Amerikas hokeja līgā (AHL), kur 16 spēlēs Rokfordas "IceHogs" rindās atzīmējies ar pieciem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Karjeras laikā 29 gadus vecais kanādietis NHL nospēlējis 529 mačus un ticis pie 194 punktiem (101 vārti un 93 piespēles).

Līdz šim savas karjeras laikā Konolijs ne reizi nebija izpelnījies diskvalifikāciju. "Blackhawks" vienības galvenais treneris Dereks Kings pēc spēles uzsvēra, ka Konolijs "nav tāda tipa spēlētājs". Hokejistu notikums esot nomācis, tāpēc Kings solīja ar viņu parunāt.

Čikāgas vienība pašlaik NHL Rietumu konferences kopvērtējumā 26 punktiem 30 spēlēs ieņem 14. vietu 16 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!