Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien sargāja Kolumbusas "Blue Jackets" vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, kurā palīdzēja komandai ar rezultātu 4:3 pagarinājumā pārspēt Bufalo "Sabres", kas joprojām spēlē bez Zemgus Girgensona.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 24 no 27 pretinieku metieniem. Viņš šajā sezonā aizvadījis 29 spēles, kurās vidēji atvairījis 90,4 % metienu un ielaidis 3,39 vārtus.

Savukārt Girgensons ķermeņa apakšdaļas savainojuma dēļ nav spēlējis ilgāku laiku, un nav zināms, kad latvietis varētu atgriezties laukumā.

"Blue Jackets" hokejisti šajā mačā atspēlējās no divu vārtu deficīta un piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Olivers Bjorkstrands panāca neizšķirtu rezultātu 3:3. Pagarinājumā Jakubs Vorāčeks jau pēc nospēlētām 16 sekundēm izrāva uzvaru Kolumbusas komandai.

"Blue Jackets" rindās precīzus metienus izpildīja arī Džeks Roslovičs un Brendans Gonss. "Sabres" sastāvā izcēlās Rasmuss Dālins, Kails Okposo un Alekss Tukss.

Bez Teodora Bļugera spēlējošā Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 2:0 pārspēja Otavas "Senators", precīzus metienus izdarot Džefam Kārteram un Braienam Rastam.

NHL Metropolitēna divīzijā "Penguins" ar 66 punktiem 48 spēlēs ierindojas otrajā vietā, bet "Blue Jackets" ar 45 punktiem 45 spēlēs ir piektajā vietā. Savukārt "Sabres" ir septītajā vietā Atlantijas okeāna divīzijā ar 36 punktiem 46 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!